Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk hvem som erstatter Hushovd i OL

Det er bekreftet, Thor Hushovd kjører ikke OL.

SAMATAN/OSLO (procycling.no): Etter et par dager med spekulasjoner er det bekreftet. Thor Hushovd sykler ikke OL i London.

- Thor Hushovd har i samråd med Steffen Kjærgaard, Atle Kvålsvoll og Olympiatoppen valgt å avstå deltagelse i de kommende Olympiske Leker i London. Årsaken er at Hushovd har slitt med sykdom siden tidlig i sesongen, og kroppen fungerer fortsatt ikke optimalt for OL-deltakelse. Vegard Stake Laengen er tildelt den fjerde plassen på det norske firemannslaget i sykkel i henhold til innstillingen fra Norges Cykleforbund, skriver Olympiatoppen i en pressemelding.

Dermed varkes veteranen Gabriel Rasch til fordel for den 23 år gamle førsteårsproffen Stake Laengen. Stake Laengen sykler for amerikanske Team Type 1, og vant nylig sin første proffseier i Tour de Beauce.

- Med Vegard vil vi fortsatt ha et slagkraftig OL-lag som skal kjempe for medaljer i London, fastslår sportssjef Kjærgaard.

- OL passet meg særdeles godt
Selv er Hushovd skuffet over resultatet.

- OL har vært et hovedmål for sesongen og med en løype som ville passet meg særdeles godt, sier en skuffet Thor Hushovd.

- Mitt fokus er at Norge skal ha et best mulig lag under landeveisrittet i London, og når kroppen ikke fungerer optimalt må jeg dessverre avstå. Jeg ønsker gutta lykke til i OL .

BMC-rytteren trakk seg fra laget etter rittets fjerde etappe.

- Vi har i samråd med Thor selv og Olympiatoppen valgt å la han avstå fra det norske laget til OL i London, sier sportssjef Steffen Kjærgaard.

- Dette er trist for norsk sykkel og ikke minst for Thor selv da OL har en løype som er absolutt sammenlignbar med den i Geelong hvor han tok VM Gull i 2010.

Boasson blir kaptein
Avbudet til Hushovd betyr at Edvald Boasson Hagen blir kaptein i OL.

- Det er synd at Thor ikke har funnet formen og at han ikke får vært med på OL. Han kunne gjort et godt resultat om han hadde vært i form, sier Boasson Hagen ved starten på dagens etappe.

I forhold til egen rolle i OL, hevder Boasson Hagen at han ikke har tenkt så mye på det.

- Det har jeg ikke tenkt så mye på. Det er Tour de France jeg fokuserer på nå. Jeg tenker heller på OL når jeg er ferdig her. Jeg vil så klart gjøre mitt beste i OL.

Thor Hushovd har stor tro på at Boasson Hagen kan skinne i London.

- Om han ikke kjører seg helt ned under touren er han helt klart en medaljekandidat, sier Hushovd til procycling.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gamlesjefen: - Glad jeg ikke måtte velge
Gino Van Oudenhove er mannen som jobbet med både OL-vrakede Gabriel Rasch og OL-klare Vegard Stake Laengen før de ble profesjonelle.

- Gabba har ikke vært helt topp, men for meg personlig var det ett fett. Gabba har mye erfaring, men når det gjelder kjørestyrke så er Stake like sterk. Men jeg tror nok det er basert litt på at det ikke har gått veien for Gabba i år. Han ble skadet før giroen også videre. Slik jeg har sett det, så har Stake vært litt bedre i Polen rundt, sier Van Oudenhove til procycling.no.

En ting er Joker Merida-sjefen glad for, og det er at det ikke var han som måtte ta det vanskelige valget.

- Jeg er glad jeg ikke måtte bestemme dette siden jeg kjenner begge godt. Begge har sine sterke sider.

PS: Landeveisrittet i OL arrangeres 28. juli.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken