Sjekk hvem som kjøpte Cavendish fri

Foto: FRANCK FIFE (Afp/Scanpix)

Avtalen som sender supersprinteren til Belgia har en overraskende vri.

28.09.12 10:43

- Vi får se om vi kommer fram til en løsning alle kan leve, sa Dave Brailsford til procycling.no under VM i Valkenburg.

Vi snakket om Mark Cavendish, et tema den britiske teammanageren helst ikke ville snakke for mye om.

Det har nemlig pågått langstrakte forhandlinger for i det hele tatt å finne ut om Cavendish kunne skifte beite etter overstått sesong. Briten skrev nemlig under en treårsavtale med laget, og innenfor sykkelsporten bryter man sjelden slike avtaler.

La Gazzetta dello Sport skriver av utstyrsleverandøren Specialized var nøkkelen som løste Cavendish-floken. Allerede etter VM i København gikk det rykter om at belgierne sto klare til å kuppe den da ferske verdensmesterens underskrift, foran nesetippen til Team Sky.

Også da var Specialized, som da hadde flyttet utstyrsparken fra det nedlagte HTC-Highroad (og Cavendish) og over til Quick Step-laget, som trakk i trådene.

I 2013 ser det altså ut til at sykkel og rytter blir gjenforent. La Gazzetta skriver at utstyrsleverandøren skal ha lagt 1,2 millioner euro (9,3 millioner kroner) på bordet for å kjøpe 27-åringen fri fra kontrakten.

Motsatt vei har allerede britene bekreftet at Dario Cataldo har gått. «Super Dario» har skrevet under en toårig avtale med Team Sky.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.