Sjekk hvor Hushovd åpner sesongen

Thor Hushovd (Garmin-Cervélo) i verdensmestertrøyen og Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) i den grønne trøyen.

Thor Hushovd (Garmin-Cervélo) i verdensmestertrøyen og Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) i den grønne trøyen. Foto: Laurent Cipriani (Ap/Scanpix)

Blir med Philippe Gilbert til Midtøsten. Dropper Tirreno-Adriatico.

12.12.11 11:18

BMC Racing har offentliggjort troppene som sendes til Tour of Qatar (6.-11. februar) og Tour of Oman (14.-19. februar).

Det viser seg at det amerikanske laget sender både Thor Hushovd og Philippe Gilbert til sesongåpningen i Qatar.

Trener Atle Kvålsvoll mener man ikke kan lese altfor mye ut av at superduoen kjører sammen fra begynnelsen av februar.

- Det er nok mer et løp de kjører for å få i gang beina igjen. Tour of Qatar er ganske flatt, så det blir nok ingen muligheter for dem til å terpe samarbeidet dem imellom i forkant av klassikerne, sier Atle Kvålsvoll til procycling.no.

Dropper Tirreno-Adriatico
Deretter vender 33-åringen tilbake til Europa og skal blant annet kjøre Het Nieuwsblad i slutten av februar.

Det er selvsagt Milano-Sanremo og Paris-Roubaix som topper den første delen av sesongen til sørlendingen. Derfor vil heller ikke rittprogrammet skille seg nevneverdig ut fra det han kjørte under årets sesong.

Her finner du 2011-programmet til Thor Hushovd!

Den største forskjellen er at Hushovd bytter ut Tirreno-Adriatico med Paris-Nice i forkant av monumentalklassikeren i Sanremo.

- Det er alltid greit å gjøre noen små endringer på rittprogrammet. Det er lenge siden Thor har kjørt Paris-Nice, og han trives tradisjonelt godt i Frankrike.

- I tillegg har vel Philippe Gilbert en tanke om å gjøre det godt i Tirreno-Adriatico, avslører Kvålsvoll overfor procycling.no.

Matthew Goss benyttet samme oppskrift som Hushovd denne sesongen. Den australske HTC Highroad-rytteren (kjører for GreenEDGE) neste år, brukte det franske etapperittet som oppkjøring, før han gikk hen og vant i Sanremo.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Deretter vil Hushovd hoppe over gamle kjenninger som E3 Harelbeke og Gent-Wevelgem, for i stedet å kjøre Katalonia rundt. Etter det katalanske etapperittet (som han også kjørte i 2009) venter som vanlig Flandern rundt og Paris-Roubaix.

Fokus på Tour de France og OL
Etter brosteinsklassikerne blir det en liten pustepause, før oppkjøringen mot neste del av sesongen starter.

- Vi legger opp til en femukers treningsperiode som vanlig, men ettersom det er såpass tett mellom Tour de France og OL, blir det svært viktig å utnytte denne perioden så godt som overhodet mulig.

Det er også klart at nordmannen kommer til å kjøre Tour de Suisse i forkant av touren, mens det foreløpig ikke er ryddet plass til en gjesteopptreden under Glava Tour of Norway.

På samling med BMC Racing
Det norske sykkelesset er for tiden på treningsleir i spanske Calpe med sine nye lagkamerater. Rapportene hans personlige trener har mottatt virker svært lovende:

- Han trives godt der nede, og har fått trent godt. De har kjørt igjennom en del tester, noe som er vanlig på slike samlinger. Laget er godt organisert, og alt rundt det skal være i orden. Han forteller i tillegg om en svært fin tone i gjengen der nede.

- Det er mange gode ryttere i BMC Racing, og i den delen av karrieren Thor er nå, er det viktig at han blir utfordret hele tiden for å utvikle seg videre som rytter, påpeker Kvålsvoll.

Thor Hushovds foreløpige sesongplan for 2012:
6.-11. februar: Tour of Qatar
25. februar: Het Nieuwsblad
4.-11. mars: Paris-Nice
17. mars: Milano-Sanremo
19.-25. mars: Katalonia rundt
1. april: Flandern rundt
8. april: Paris-Roubaix
9.-17. juni: Tour de Suisse
30.6-22.7: Tour de France
28. juni: OL i London, landevei

BMC Racing stiller følgende lag i Midtøsten:
Qatar (6.-11. februar): Adam Blythe, Philippe Gilbert, Thor Hushovd, Martin Kohler, Klaas Lodewijk, Taylor Phinney, Michael Schär og Danilo Wyss.
Oman 14.-19. februar): Alessandro Ballan, Adam Blythe, Martin Kohler, Klaas Lodewijk, Taylor Phinney, Marco Pinotti, Michael Schär og Danilo Wyss.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.