RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

Sjekk hvor Hushovd sesongåpner

Sist oppdatert:
Thor Hushovd starter sesongen rekordtidlig. Se nordmannens rittprogram her!

NAZARETH/OSLO (procycling.no): Tour de San Luis blir Thor Hushovds første ritt i år. Deretter går turen til Frankrike og Tour Méditerranéen.

Det ble bekreftet på BMCs pressekonferanse i Belgia, fredag.

Tour de San Luis starter 21. januar og går til og med 27. januar. Flere stjerner er ventet å se på startstreken i Argentina, og rittet inneholder både spurtetapper og tøffe bakker.

Møter Cavendish
Forrige ritt Hushovd kjørte var Polen rundt i juli, og dermed blir det nesten et halvt år siden Grimstad-gutten sto på startstreken når han kommer til Argentina.

I fjor vant Levi Leipheimer rittet sammenlagt, mens kanoner som Vincenzo Nibali, Ivan Basso og Mark Cavendish ventes å stille til start i år.

Forrige gang Hushovd startet sesongen like tidlig som han gjør i år, var tilbake i 2006. Da vant han to etapper i Tour de France, prologen i Strasbourg og avslutningsetappen på Champs-Élysées.

6. februar starter Hushovds andre ritt for sesongen, Tour Méditerranéen. Et av Frankrikes tradisjonsrike sykkelritt inneholder fem etapper, hvorav flere burde passe en rytter med Hushovds kvaliteter.

Etter en tung 2012-sesong, hvor nesten hele sesongen ble ødelagt grunnet sykdom, er det liten tvil om at Hushovd nå ønsker å få så mange ritt som mulig i bena.

Likt som i fjor
2010-verdensmesteren er også svært ivrig på å vinne sykkelritt igjen. Forrige gang han kunne juble over seier, var 14. september i 2011.

Etter Tour Méditerranéen går turen til Tour du Haut-Var, så vidt procycling.no forsto. Så begynner klassikersesongen med Het Nieuwsblad, før tradisjonsrike Paris-Nice står for tur.

17. mars kommer årets første mål, da nordmannen håper å kjempe i toppen av Milano-Sanremo.

E3-Prijs Harelbeke, Gent-Wevelgem, Flandern rundt og Paris-Roubaix blir trolig de neste rittene på Hushovds kalender.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere