Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk hvor Hushovd sesongåpner

Thor Hushovd starter sesongen rekordtidlig. Se nordmannens rittprogram her!

NAZARETH/OSLO (procycling.no): Tour de San Luis blir Thor Hushovds første ritt i år. Deretter går turen til Frankrike og Tour Méditerranéen.

Det ble bekreftet på BMCs pressekonferanse i Belgia, fredag.

Tour de San Luis starter 21. januar og går til og med 27. januar. Flere stjerner er ventet å se på startstreken i Argentina, og rittet inneholder både spurtetapper og tøffe bakker.

Møter Cavendish
Forrige ritt Hushovd kjørte var Polen rundt i juli, og dermed blir det nesten et halvt år siden Grimstad-gutten sto på startstreken når han kommer til Argentina.

I fjor vant Levi Leipheimer rittet sammenlagt, mens kanoner som Vincenzo Nibali, Ivan Basso og Mark Cavendish ventes å stille til start i år.

Forrige gang Hushovd startet sesongen like tidlig som han gjør i år, var tilbake i 2006. Da vant han to etapper i Tour de France, prologen i Strasbourg og avslutningsetappen på Champs-Élysées.

6. februar starter Hushovds andre ritt for sesongen, Tour Méditerranéen. Et av Frankrikes tradisjonsrike sykkelritt inneholder fem etapper, hvorav flere burde passe en rytter med Hushovds kvaliteter.

Etter en tung 2012-sesong, hvor nesten hele sesongen ble ødelagt grunnet sykdom, er det liten tvil om at Hushovd nå ønsker å få så mange ritt som mulig i bena.

Likt som i fjor
2010-verdensmesteren er også svært ivrig på å vinne sykkelritt igjen. Forrige gang han kunne juble over seier, var 14. september i 2011.

Etter Tour Méditerranéen går turen til Tour du Haut-Var, så vidt procycling.no forsto. Så begynner klassikersesongen med Het Nieuwsblad, før tradisjonsrike Paris-Nice står for tur.

17. mars kommer årets første mål, da nordmannen håper å kjempe i toppen av Milano-Sanremo.

E3-Prijs Harelbeke, Gent-Wevelgem, Flandern rundt og Paris-Roubaix blir trolig de neste rittene på Hushovds kalender.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken