RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekk hvor mye United må ut med

Foto: Meissner / AP
- Han er verdt det, sier Dag Riisnæs.

Borussia Dortmunds hengende spiss Shinji Kagawa har den siste tiden vært sterkt koblet til en rekke europeiske toppklubber.

Manchester United, Arsenal og AC Milan skal være blant klubbene som står klare for å signere japaneren hvis sjansen byr seg.

- Ikke så ille
Dortmund har nå satt en pris på sin nye stjerne.

Ifølge skysports.com krever klubben 16.7 millioner pund for å la han gå, dette til tross for at 23-åringen kun har ett år igjen av kontrakten.

- Sammenligner vi han med Samir Nasri, som vel gikk for over 20 millioner pund, er ikke den prisen så ille, sier ansvarlig for trenerutdanningen i NFF Dag Riisnæs til Nettavisen.

Tidligere rykter har hevdet at Kagawa kunne forlate sin tyske arbeidsgiver for kun sju millioner pund. Det mener Riisnæs er tull.

- En så god spiller kan ikke gå for sju millioner.

Like god som Mata
Om Dortmund er villige til å gi slipp på Kagawa, mener Riisnæs at det er flere av toppklubbene i Premier League som hadde nytt godt av hans tjenester.

- Hadde han spilt i en engelsk klubb og prestert sånn han har gjort i år hadde han vært superkjent. Han er like god som Juan Mata.

Riisnæs sprer om seg med komplimenter når han beskriver den tidligere Cerezo Osaka-spilleren.

- Han er kvikk, fotballintelligent, veldig god med ballen og svært kreativ, oppsummerer den tidligere Vålerenga-spilleren.

- Han hadde passet godt i United og Arsenal.

Vanskelig å spå hans klubbfremtid
Hva Kagawa velger å gjøre er fortsatt usikkert. Velger spilleren å bli i Tyskland ser ikke Riisnæs på det som noe nederlag.

- Jeg aner ikke hva han tenker. Han spiller på et ekstremt bra lag nå. Det spørs hvor opptatt han er av å komme seg videre og få høyere lønn.

Hvis Dortmunds nummer 23 likevel velger å ta turen til den røde delen av Manchester, mener Riisnæs at Rooney må flyttes opp.

- Velger han å gå til United vil han ta den rollen Rooney har nå – som hengende spiss. I så fall vil nok Rooney spille i en mer fremskutt spissrolle, slik vi har sett tidligere, avslutter Riisnæs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere