*Nettavisen* Sport.

Sjekk hvorfor disse to kan glise

Foto: Stephen Pond (Pa Photos)

Her er oversikten over hvor mye Premier League-klubbene har brukt på spillerkjøp og hvor mye de har tjent på salg denne sesongen.

17.02.12 11:43

Pengene fløy ikke spesielt fort blant Premier League-klubbene i januars overgangsvindu sammenlignet med i fjor, men det er likevel mye penger i omløp.

Football Talk har laget en oversikt over hvor mye penger hver Premier League-klubb har brukt på spillerkjøp i de to siste overgagnsvinduene, altså i forbindelse med sesongen 2011/2012.

Ikke overraskende er det Manchester City og Chelsea som har brukt mest, begge i overkant av 75 millioner pund.

Liverpool har brukt tredje mest med 58,7 millioner pund, ifølge oversikten, mens Manchester United har brukt snaut 50 millioner og Arsenal litt over 43 millioner. På plassen deretter følger QPR, som har forsterket stallen betydelig etter opprykket, med rundt 24 millioner pund.

Det mest overraskende med oversikten er kanskje hvilket lag som ligger på bunn. Tottenham-manager Harry Redknapp har et rykte for å være en luring på overgangsmarkedet. Og lur må han ha vært, for Spurs har brukt minst penger ifølge oversikten, med bare 6,3 millioner pund, 200.000 pund mindre enn Everton. Likevel ligger Spurs på en imponerende tredjeplass i Premier League.

Men hvor mye penger en klubb har brukt forteller nødvendigvis bare én del av sannheten. Klubbene selger jo også spillere, så det er kanskje minst like interessant å se på nettotallene for kjøp og salg.

Det forandrer bildet for en del av klubbene, men ikke alle. Chelsea og Manchester City ligger fortsatt på topp for netto pengerbruk, ifølge tall fra transferleague.co.uk. Chelsea har hatt nettoutgifter på spillerhandel på 58,2 millioner pund, mens City har 48,2 i nettoutgift. Manchester United (38,1) og Liverpool (35,3) følger på de neste plassene.

Men for Arsenal snus bildet på hodet. London-klubben har 17,5 millioner pund i netto inntjening på spillersalg i løpet av det siste året. Bare to klubber ligger bedre an i så måte. Den ene er Aston Villa som har tjent 20,5 millioner pund på i hovedsak Ashley Young og Stewart Downing.

Tottenham er den klubben som har tjent mest penger på kjøp og salg det siste året. Klubben har tjent 27 millioner pund på salg og kjøp av spillere det siste året. De mest kjente spillerne klubben har solgt er Jamie O’Hara, Robbie Keane, Alan Hutton, Peter Crouch, Wilson Palacios og Roman Pavljutsjenko, mens klubben bare har brukt penger på å hente Scott Parker fra West Ham og stortalentet Souleymane Coulibaly fra italienske Siena.

Her er oversikten:
*Det første tallet viser hvor mye klubben har kjøpt spillere for (kilde: football-talk.co.uk)
*Det andre tallet viser totalt overskudd/underskudd i spillermarkedet (kilde: transferleague.co.uk)
*Alle tall i millioner pund
*Positive tall i høyre kolonne angir overskudd, negative underskudd.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.