RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekk Lund Svindals «kilo-eksperiment»

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Sist oppdatert:
«Lettvekteren» Svindal sliter med å nå 100 kilo.

Aksel Lund Svindal sliter med vekta, men i motsetning til de fleste andre skal Svindal opp. Målet er å passere 100 kilo så raskt som mulig.

– Jeg synes det er gått bra for meg i sommer. Det eneste lille negative er at jeg har gått ned litt i vekt, men det er et resultat av at jeg har vært veldig, veldig aktiv. Jeg har derfor gjort et lite eksperiment i det siste, for å sjekke om det var mulig å få tilbake de tapte kiloene litt fort, sier Lund Svindal til NTB.

– Det jeg har gjort er å spise litt mer de siste to-tre dagene. Nå har jeg fått tilbake et par kilo igjen, og det er bra. Å veie 95,5 kg synes jeg var altfor lite. Jeg må opp i 100. Nå er jeg på over 97, så det går den rette veien, fortsetter Lund Svindal.

Han har forlenget løperavtalen sin med skiforbundet med tre år. Alt tyder på at han kommer til å satse mot OL i Pyeongchang i 2018 etter at Sotsji-OL er over.

Stor aktivitet
– Jeg har vært veldig aktiv og syklet mye i sommer. Det er blitt mye løfting med vekter også. Det er ikke det at jeg har løftet så veldig mye tungt, men jeg har trent løfting kombinert med balanse, altså stått på et bein og slike ting, mens jeg brukt vektene, forteller Svindal.

– Utenom det har jeg også drevet med en del andre idretter. For eksempel har jeg både surfet og padlet ganske mye, i tillegg til at det er blitt en del svømming. Hver dag har jeg trent de to timene som skal til, og i tillegg er det kommet den aktiviteten jeg oppfatter som gøy, legger han til.

– Ligger du mye bedre an enn på samme tid i fjor?

– Nei, jeg er ganske likt nå sammenlignet med der jeg var på denne tiden i fjor. Den Ironman-testen jeg gjorde i år var litt bedre enn fjorårets, men det er ikke avgjørende, sier han.

Sør-Amerika neste

– Hva skjer utover høsten?
– Nå er det like før vi stikker til Sør-Amerika i fem uker. Der gjelder det å få kjørt mye kvalitet. De første 14 dagene kommer hovedvekten til å bli lagt på å kjøre mye utfor og super-G, og så blir det mye storslalåm etterpå.

– Det er kvalitet på alt jeg gjør i utfor og super-G, pluss å være flink på litt mer mengde i storslalåm enn i fjor, som gjelder. På den måten håper jeg å kunne ta litt mer poeng der, forteller Svindal.

Han sier at han har gjort unna det meste av ski- og utstyrstesting, men det er noe han aldri blir helt ferdig med. Derfor vil han bruke noe tid på testing også fram mot sesongstarten i Sölden siste helgen i oktober.

– Har du planlagt gullfangsten i Sotsji allerede?
– Nei, jeg tenker ikke på antall gullmedaljer i det hele tatt, når du nevner Sotsji. Det ville vært å undervurdere konkurrentene, for så lett er det ikke. Når jeg kommer til OL er selvfølgelig målet å bite godt fra meg, men jeg tenker ikke konkret på OL nå, sier Svindal til NTB. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere