AC Milan er tilbake på topp i italiensk fotball. Denne sesongen kunne den tradisjonsrike Milano-klubben løfte ligatrofeet for totalt 18. gang i historien.

Etter at erkerival Inter har dominert den hjemlige serien de siste sesongene, satset de røde og svarte beinhardt i fjor sommer og fikk belønning for det.

Vil styrke midtbanen
Spillere som Zlatan Ibrahimovic og Robinho ble hentet inn, samtidig som klubben fra før hadde den meget spennende Alexandre Pato i stallen.

Midtbanen til Milan har imidlertid vært besatt av en rekke veteraner de siste årene. Folk som Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, og Massimo Ambrosini har styrt mye av showet.

Tidligere i vår ble det imidlertid klart at Pirlo forlater klubben - signerte nylig for Juventus - og dermed er jakten på en ny midtbaneelegant i gang.

Og det mangler ikke på ambisjoner når visepresident Adriano Galliani, hovedtrener Massimilliano Allegri og pengene til Silvio Berlusconi skal på spillerjakt.

Klubben har allerede identifisert en rekke aktuelle kandidater og det er store sjanser for at flere storklubber verden over, snart vil få en faks fra italienerne tikkende inn.

Tre hovedmål
Galliano, som sjelden legger skjul på noe som helst, starter imidlertid med å avkrefte ryktene rundt to spennende spillere som har blitt linket med klubben.

Nemlig Palermos Javier Pastore og Santos-mannen Paulo Henrique, bedre kjent som «Ganso».

- Det viser seg at verken Ganso eller Pastore trives godt i den venstre indreløperrollen, sier Galliani på en pressekonferanse torsdag.

- Vi har allerede to gode angripende midtbanespillere i Clarence Seedorf og Kevin Prince Boateng og trenger derfor ikke flere slike typer, legger visepresidenten til.

Men så var det spillerne klubben ønsker å hente inn, da. Og det er flere storstjerner som står på blokka til den italienske seriemesteren.

- Det er ikke snakk om Mr. X eller Mr. Y. Vi trenger en indreløper på venstresiden. Marek Hamsik er et alternativ, Gareth Bale er et alternativ og Rafael van der Vaart er et alternativ.

Bale som indreløper?
Galliani har rett i at både Hamsik og van der Vaart begge kan figurere i en indreløperrolle, men når det gjelder Bale, så har han oftest spilt enten venstre ving eller back.

Waliseren har imidlertid hatt en glimrende sesong i Tottenham-drakten og de fleste storklubbene rundt om i Europa har lagt merke til den tidligere Southampton-spilleren.

Også van der Vaart har vært solid for Tottenham, etter sjokkovergangen fra Real Madrid i fjor sommer, og det er slik sett lite trolig at londonlaget ønsker å selge nederlenderen.

Når det gjelder Hamsik, så har han lenge vært en skinnende stjerne i Serie A og en av mange sentrale spillere som har hjulpet Napoli til en plass i Mesterligaen neste sesong.

- Fabregas for dyr
I tillegg til de tre ovennevnte har det også versert rykter om at Milan vil gjøre et forsøk på å kuppe Francesc Fabregas fra Arsenal. Her kan imidlertid prisen by på problemer.

- Fabregas er for dyr. Det er vanskelig å signere spillere fra en av de beste klubbene i Europa, sier Galliani.

Milan har fra før sikret seg blant andre Taie Taiwo fra Marseille og Philippe Mexes fra Roma.

Andre spillere som den siste tiden har blitt linket med klubben er Mario Balotelli, Gary Cahill, Gregory van der Wiel, Alexander Kolarov og Alex Chamberlain.

Og hvorfor satser Milan så hardt på å styrke stallen i sommer? Klubben ønsker selvfølgelig å utfordre de aller beste i Mesterligaen neste sesong.

HTML EMBED