*Nettavisen* Sport.

Sjekk MMA-fighterens bønn

Foto: Viasat Sport

- MMA er en sport som burde vært regulert og hatt trygge rammer rundt seg, sier Thomas Formo.

27.09.13 10:05

Thomas Rønning Formo gikk torsdag kveld den tredje kampen i sin profesjonelle MMA-karriere da han møtte tyske Timon Becker under European MMA 6 i København.

Formo, som sto med én seier og ett tap før møtet med tyskeren, skulle ikke bruke lang tid på å få kampen inn i sitt spor.

Enkel seier
Nordmannen landet knær mot hodet til tyskeren i klinsjen, før han tok motstanderen i bakken og fulgte opp med ground and pound.

I et giljotin-forsøk fra Formo, kom Becker seg på beina igjen, før kampen kort tid etter igjen gikk til bakken. Formo avsluttet så kampen med en triangle choke fra ryggen.

- Planen var å holde ham på avstand med boksingen og mikse ting opp med spark og knær etter hvert. Men han var veldig på for å komme inn nært. Jeg er aldri redd for å ligge nederst i MMA-kamper. Jeg stoler på guardgamet mitt, og det gjør jeg tydeligvis rett i, sier Formo til Nettavisen.

27-åringen, som kom fra kampen med en litt vond høyrehånd og en kul i panna, håper nå at han får muligheten til å gå enda en kamp før juletider.

- Legaliser MMA i Norge
Etter kampen viste han fram en t-skjorte med påskriften «Legalize MMA in Norway». Håpet er at en ny regjering nå skal åpne for mer kampsport på norsk jord.

- Jeg følte jeg måtte få ut budskapet når vi først fikk litt tid på TV.

- Hvorfor bør MMA legaliseres i Norge, mener du?

- Fordi det dannes fort undergrunnsmiljø for alt som blir undertrykt. MMA er en sport som burde vært regulert og hatt trygge rammer rundt seg, i stedet for at det skal ulme med slike undergrunnskamper uten legesjekker og lignende, sier Formo.

- Det er viktig at det blir behandlet som en idrett og at idretten tas på alvor og ikke blir undertrykket når den er så populær.

Formos seier i København føyer seg inn i rekken av gode resultater for MMA Trondheim-gjengen. Forrige helg gikk nemlig Emil Weber Meek seirende ut av møtet med spanske Tato Primera via teknisk knockout.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.