Thomas Rønning Formo gikk torsdag kveld den tredje kampen i sin profesjonelle MMA-karriere da han møtte tyske Timon Becker under European MMA 6 i København.

Formo, som sto med én seier og ett tap før møtet med tyskeren, skulle ikke bruke lang tid på å få kampen inn i sitt spor.

Enkel seier
Nordmannen landet knær mot hodet til tyskeren i klinsjen, før han tok motstanderen i bakken og fulgte opp med ground and pound.

I et giljotin-forsøk fra Formo, kom Becker seg på beina igjen, før kampen kort tid etter igjen gikk til bakken. Formo avsluttet så kampen med en triangle choke fra ryggen.

- Planen var å holde ham på avstand med boksingen og mikse ting opp med spark og knær etter hvert. Men han var veldig på for å komme inn nært. Jeg er aldri redd for å ligge nederst i MMA-kamper. Jeg stoler på guardgamet mitt, og det gjør jeg tydeligvis rett i, sier Formo til Nettavisen.

27-åringen, som kom fra kampen med en litt vond høyrehånd og en kul i panna, håper nå at han får muligheten til å gå enda en kamp før juletider.

- Legaliser MMA i Norge
Etter kampen viste han fram en t-skjorte med påskriften «Legalize MMA in Norway». Håpet er at en ny regjering nå skal åpne for mer kampsport på norsk jord.

- Jeg følte jeg måtte få ut budskapet når vi først fikk litt tid på TV.

- Hvorfor bør MMA legaliseres i Norge, mener du?

- Fordi det dannes fort undergrunnsmiljø for alt som blir undertrykt. MMA er en sport som burde vært regulert og hatt trygge rammer rundt seg, i stedet for at det skal ulme med slike undergrunnskamper uten legesjekker og lignende, sier Formo.

- Det er viktig at det blir behandlet som en idrett og at idretten tas på alvor og ikke blir undertrykket når den er så populær.

Formos seier i København føyer seg inn i rekken av gode resultater for MMA Trondheim-gjengen. Forrige helg gikk nemlig Emil Weber Meek seirende ut av møtet med spanske Tato Primera via teknisk knockout.