Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk Norges tropp!

Privatlandskampen mot VM-klare Slovakia er toppet med de største stjernene.

3. mars spiller Norge privatlandskamp mot VM-klare Slovakia på MSK Zilinia Stadium. Man kunne kanskje forvente at utenlandsproffene skulle få en pust i bakken, men John Carew, Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise er bare noen av utenlandsproffene som Egil Drillo Olsen tok med da han utropte troppen på en pressekonferanse på Ullevaal stadion mandag.

Les også: - Er du den 8. kongen av Roma, Riise?

Sjekk hele troppen nederst i saken!

Troppen er foreløpig på bare 16 spillere, men Drillo legger ikke skjul på at det vil bli inkludert flere navn senere denne uka. Det blir trolig snakk om tre eller fire spillere til.

Årsaken til at han tok ut troppen i dag er at utenlandske klubber skal ha et varsel på 15 dager. Åtte utenlandsproffer er med i troppen.

- Det er kanskje litt uvanlig å ikke inkludere alle spillerne med en gang, men 15-dagersfristen gir oss litt mer tid til å finne de resterende spillerne. Men det er ikke tvil om at vi må ha inn minst en forsvarsspiller til, sa Drillo under pressekonferansen.

Jon Inge Høiland er en av de aktuelle spillerne som Drillo trolig vil inkludere etter hvert. Stabæk-spilleren har spilt nærmest fast på landslaget den senere tid, men har vært plaget av skader siden i høst.

Men under sesongoppkjøringen på La Manga har det blitt rapportert om at Høiland er på full fart tilbake, så forvarsspilleren blir sannsynligvis et av navnene som blir inkludert med i troppen senere denne uka.

RBKs Vadim Demidov er også et av de aktuelle navnene til å komme inn i landslagsvarmen utover uka.

Drillo vektla på pressekonferansen at han heller ville samle et lag som skulle bli samspilt istedet for å eksperimentere med mange nye spillere.

- Vi skal prøve å bygge et lag, og da er det ikke så lett å eksperimentere mye. Det er fire kamper før alvoret braker løs i september. Vi bygger lag i stedet for å eksperimentere mye. Men unge spillere kan spille seg inn før sommeren, og så får vi en generalprøve mot Frankrike i august, avsluttet landslagssjefen.

Her er den foreløpige troppen!
Rune Almenning Jarstein
Jon Knudsen
Daniel Braaten
John Carew
Christian Grindheim
Brede Hangeland
Henning Hauger
Erik Huseklepp
Tom Høgli
Morten Gamst Pedersen
John Arne Riise
Bjørn Helge Riise
Espen Ruud
Per Ciljan Skjelbred
Alexander Tettey
Kjetil Wæhler

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Kommentarer til denne saken