*Nettavisen* Sport.

Sjekk OL-heltens monsterdiett

Foto: AP/Scanpix

Den amerikanske svømmeren Michael Phelps spiser seks ganger mer enn gjennomsnittet. Sjekk menyen!

14.08.08 08:59

(SIDE2): Svømmeren skrev olympisk historie da han sikret seg sin 11. gullmedalje onsdag. I tillegg kan han vinne enda mer i Beijing. Noe som er utrolig med tanke på at han bare er 23 år gammel.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Sove, spise og svømme
Ingen andre er flinkere til å dyrke sine helter enn amerikanerne, og Michael Phelps dyrkes som en gud i hjemlandet i disse dager.

I OL svømmer han 17 ganger på ni dager, så den fysiske påkjenningen er stor. I et intervju med NBC forteller han at han spiser seks ganger så mange kalorier som gjennomsnittet for å holde kroppen i gang på det ekstremt høye nivået.

- Spise, sove og svømme. Det er alt jeg kan gjøre, sier han til NBC ifølge Splash News.

- Få noen kalorier i systemet og prøve som best jeg kan å hente meg inn igjen.

Sjekk menyen!
Hver dag får han i seg utrolige 12000 kalorier. Det anbefalte for vanlige mennesker er et sted mellom 2000 og 2500 kalorier per dag.

OL-kongen starter hver dag med tre sandwicher stekt i egg fullpakket med ost, salatblader, tomater, stekt løk og majones.

I tillegg spiser han også en omelett med fem egg, en skål havregryn, tre ristede skiver, tre sjokoladepannekaker og to kopper kaffe.

Til lunsj spiser han nesten en halv kilo pasta, to sandwicher med skinke, ost og majones og en energidrink som gir han 1000 ekstra kalorier.

Kveldsmaten til Phelps består av enda en runde med i underkant av en halvkilo pasta, en hel pizza og enda en energidrink som inneholder 1000 kalorier.

Hva de tre mellommåltidene består av sier han ikke noe om, men de er helt sikkert mettende for folk flest.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag