*Nettavisen* Sport.

Sjekk Petter Northugs oppmuntring til svenskene

HERJER I SPORET: Men Petter Northug vil helst ikke at verden skal få vite om Norges dominanse i skisporet. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

- De gir sikkert f... i det her. Jeg hadde gjort det samme.

Det ble norsk totaldominans på herrestafetten på Lillehammer på søndag, med seier til det norske førstelaget - fulgt av henholdsvis det norske tredjelaget og det norske andrelaget på pallen.

Det norske fjerdelaget tok niendeplassen, og sørget med det for at alle de fire lagene havnet foran Sverige - som tok ellevteplassen på stafetten.

Og svenskene? De fortviler.

- Ingen tvinger deg til å skrive

- Hva skal vi sette som overskrift for denne dagen? spør Expressens utsendte Petter Northug etter stafetten, og nordmannen er i det medlidende humøret på søndag.

- Du trenger ikke å skrive om det, svarer Northug.

- Det er ingen som tvinger deg til det. La det bare gå. Lat som om det ikke har skjedd noenting.

- Er dét det beste å gjøre som svenske nå?

- Jeg tror det. Det er egentlig best for både sporten og Norge og Sverige, egentlig.

- Dårlig for sporten

Expressen hadde rett etter stafetten et bilde på sine sportssider der de døpte om «verdenscupen» til «norgescupen», mens over 70 prosent av leserne hos Aftonbladet mener at Norges suksess er «kjedelig og dårlig for sporten».

Men Petter Northug velger ikke å rakke ned på naboene i øst etter svenskenes fiaskoinnsats på Lillehammer.

- Vi var bra i dag, men jeg har sagt det før: Jeg husker fortsatt det som skjedde i OL i 2014. Det hjelper ikke å vinne på Lillehammer når du ikke er på pallen i OL, sier han.

- Ingen bryr seg om dette. Jeg tipper det svenske folket fortsatt sitter hjemme og tenker: «Ja, ja, vi vant i 2014. Og vi gir faen i det her.» Og jeg hadde gjort akkurat det samme.

Nå er det noen dager uten renn for landslagsløperne, før verdenscupsirkuset fortsetter i sveitsiske Davos kommende helg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag