RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekk Solbakkens superlønn i FCK

Foto: Bax Lindhardt / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Nordmannen får «alt det han vil ha».

Ståle Solbakken (45) overtar et FC København i sportslig krise. Ifølge VG vil nordmannen tjene et sted mellom 15 og 20 millioner kroner på jobben i danskeklubben.

Dette betyr at årslønnen til 45-åringen blir et sted mellom 5 og 7 millioner kroner.

Avisen skriver videre at FCK ønsket Solbakken såpass sterkt, at nordmannen stort sett fikk akkurat det han ville for å skrive under.

Solbakken, som har blitt pekt ut som en mulig ersatter for Egil Drillo Olsen, sier til VG at også en slik jobb ville være fristende, men at han nå har fokus et annet sted.

- En tøff test
Han mener FC København står overfor en svært vanskelig utfordring.

Med kun to poeng på de fem første seriekampene i dansk superliga har Solbakken en utfordrende høst foran seg.

I tillegg til å måtte skaffe klubben poeng i serien, skal laget ut i mesterligaens gruppespill.

- Dette blir en tøff test for hele klubben. Ikke bare spillere og trenere, men også for supporterne. Fansen er en viktig del av klubben, og de er viktige i en «snufase» som denne, sa han under onsdagens pressekonferanse.

Han har likevel troen på at klubben kan reise seg og nå de samme høyder som da han var lagets trener fra 2005 til 2011. Da var FCK Skandinavias desidert beste fotballag.

- Sist jeg var her, var FCK og Brøndby i toppen. Nå er ikke situasjonen like lystig, men det må vi se å rette opp, sa Solbakken. Etter fem serierunder er FCK og Brøndby helt på bunn med to poeng hver.

Vanskelig
- Jeg tror vi kommer til å gi fansen mange gode stunder. De må likevel være forberedt på at det er et annet lag på banen, som også kan gjøre ting riktig, sa 45-åringen, som flere ganger poengterte at han ikke kan trylle.

- Jeg regner med at ting blir bedre nå. Så mye tro har jeg på meg selv. Men jeg er ikke David Copperfield.

Han må også «lese seg opp» på dansk fotball.

- Jeg har ikke sett FCK mye de siste årene, så det er et stort arbeid som ligger foran meg. Jeg vet også hvor vanskelig det er å spille i mesterligaen.

Kamp i helgen
Først av alt skal han prøve å snu den skuffende resultatrekken i superligaen, som kostet Ariël Jacobs jobben bare et par måneder etter at belgieren førte laget til seriegull.

Dette er FCKs seriekamper så langt: AaB 1-2 (b), Midtjylland 0-1 (b), Randers 1-3 (h), Nordsjælland 2-2 (b), AGF 1-1 (h).

Solbakken leder FCK allerede søndag. Da står Vestsjælland på motsatt banehalvdel hjemme i Parken. (©Nettavisen/NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere