Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk sølvheltens bråkjekke advarsel

- Må være litt breial, sier Bartosz Piasecki.

LONDON (Nettavisen): For noen uker siden la fekteren Bartosz Piasecki ut følgende melding på Facebook: «To uker til det smeller i London. Stakkars alle motstanderne som må krysse min vei».

- Litt breial
Og 25-åringen hadde rett i begge spådommene. Onsdag kveld smalt det virkelig i London sett med norske øyne. Piasecki tok seg sensasjonelt til finale i fekting, noe som egentlig ikke skulle være mulig.

- Det burde ikke være mulig for meg å vinne OL-sølv i fekting. Om alt hadde klaffet så var en kvartfinale realistisk. Det å nå en kvartfinale var målet, sier sølvvinneren til Nettavisen.

Og motstanderne på hans vei, ja de burde nok ha lest advarselen på Facebook i forkant.

- Man må alltid prøve å være litt breial, så får det gå som det går, sier 25-åringen.

- Gull og diamanter
Det var faktisk kvartfinalen i fektekonkurransen som var Piaseckis største øyeblikk onsdag. Han var selvfølgelig også strålende fornøyd med at det ble medalje. Norges første OL-medalje i grenen.

- For meg er sølv som både gull og diamanter, sier fekteren.

- Men det største øyeblikket var nok kvartfinalen mot franskmannen. Jeg begynte så dårlig, men slo tilbake. Frankrike er en av de største nasjonene i fekting. De jublet enormt på tribunene.

- Det var vel noen norske rop også?

- Ja, jeg hørte noen nordmenn, jeg hadde noen kompiser der. De har trent hele sommerferien.

- Pyntet på resultatet
I selve finalen hadde aldri nordmannen noen sjanse. Det åpnet lovende, men etter hvert dro Ruben Limardo Gascon fra Venezuela fra og vant ganske så klart, selv om Piasecki hentet inn litt på slutten.

- Han er en defensiv fekter og jeg måtte jage ham. Han fektet på sine styrker. Jeg fikk pyntet litt på resultatet på slutten. Men vi visste begge to at det var avgjort allerede da, sier 25-åringen.

- Hvordan skal du feire dette?

- Nå er det vel masse som vente meg før jeg får finne senga. I morgen reiser jeg hjem til Norge. Men det blir vel litt feiring, det hadde vært kjedelig å bare gå rett til sengs, avslutter han.

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken