RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekk sykkelsportens største talenter

Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Profflagene er på talentjakt. Disse har de hentet!

Overgangsvinduet i sykkelsporten åpnet i det vi kunne lese august i kalenderen. Profiler som Vincenzo Nibali (Astana) og Nicolas Roche (Team Saxo Bank-Tinkoff Bank) har allerede offentligjort sine nye arbeidsgivere.

Profflagene benytter også høsten til å se hva fremtidens sykkelstjerner har å by på. De UCI-registrerte lagene har signert til sammen 102 såkalte stagiairer. En stagiaire er en amatørrytter som får sjansen til å kjøre for et profflag i den hensikt å vise seg frem på en større arena.

For noen av talentene er dette kanskje den beste sjansen de får til å skaffe seg i en kontrakt i et større lag. Derfor er det viktig å benytte sjansen til å ta steget opp i proffverdenen.

procycling.no presenterer i denne artikkelen et knippe av de heteste amatørrytterne som i høst får en sjanse på verdens største profflag.

Jonas Ahlstrand (Sverige) Argos-Shimano
Den svenske 22-åringen skal sykle for Argos-Shimano i høst. Ahlstrand får altså den samme sjansen som landsmannen Tobias Ludvigsson fikk i fjor. Ludvigsson sykler nå som proff i Argos-laget.

Ahlstrand er en av de mest lovende syklistene i Skandinavia og vant den første etappen av årets Glava Tour of Norway. Den gang spurtslo han både Alessandro Petacchi (Lampre-ISD) og Edvald Boasson Hagen (Team Sky) i Tønsberg.

LES OGSÅ:Sjokkerte Edvald - prøver lykken i profflag

Svensken har også hevdet seg i U23-rytternes nasjonscup, med gode plasseringer fra både Flandern rundt og La Côte Picardie.

Enrico Barbin (Italia) Colnago-CSF Inox
Italienske Enrico Barbin er like gammel som svenske Ahlstrand.

22-åringen fra det nordlige Italia har vunnet fem sykkelritt denne sesongen og har ved flere anledninger bevist at han er av de sterkeste rytterne i U23-feltet.

Barbin vant en etappe i Giro d’Italias ungdomsritt, den såkalte GiroBio. En suksessfull sesong har vekket Colnagos interesse og det italienske laget vil ha 22-åringen i stallen denne høsten.

Warren Barguil (Frankrike) Argos-Shimano
20 år gamle Warren Barguil ble nummer fem i Tour de l’Avenir allerede i fjor, det var altså plassen bak vår egen Vegard Stake Laengen (Team Type 1). Den gang vant han den avsluttende etappen i Alba.

Barguil var stagiaire i Bretagne-Schuller i fjor, men det formaliserte seg ikke i en kontrakt med laget og unggutten har derfor syklet for amatørlaget CC Étupes denne sesongen.

I år har han endt på tredjeplass i Tour Alsace. Bak stjerneskuddet Jonathan Tiernan-Locke og den tidligere Katjusja-rytteren Alexander Pliuschin. Det har gjort at han også i år får kjøre høstsesongen i et profflag, nemlig Marcel Kittels Argos-Shimano.

Mattia Cattaneo (Italia) Lampre-ISD
Cattaneo er et av sykkelsportens aller største talenter.

21-åringen var helt strålende i 2011, da han vant ungdommens Giro d’Italia og ble tredjemann i Tour de l’Avenir. I tillegg ble han femtemann i Giro della Valle d’Aosta Mont Blanc, et knallhardt etapperitt hvor bare de aller beste rytterne i U23-klassen henger med.

Etter den utrolige 2011-sesongen var han en av sykkelverdenens heteste overgangsobjekter.

2012-sesongen har ikke stått helt i stil med det ekstreme fjoråret for Cattaneo, men har allerede signert en proffkontrakt Lampre-ISD for både 2013 of 2014.

Gutten fra Lombardiet er sammen med den nybakte Astana-rytteren Fabio Aru to av Italias aller største håp for fremtiden.

Daniel Hoelgaard (Norge) Team ØsterHus-Ridley
Sandnes-gutten Daniel Hoelgaard har vært på treningsleir med Omega Pharma-Quick Step og har signert en stagiaire-kontrakt med ØsterHus-Ridley.

LES MER:- Har jevnlig kontakt med Quick Step

(artikkelen fortsetter under bildet)

JUNIOR: Daniel Hoelgaard sykler stagiaire for ØtserHus-Ridley i høst, i forgrunnen og ute av fokus jubler Pierre-Henri Lecuisinier for VM-gull. Den franske 19-åringen sykler for selveste Europcar denne høsten.
JUNIOR: Daniel Hoelgaard sykler stagiaire for ØtserHus-Ridley i høst, i forgrunnen og ute av fokus jubler Pierre-Henri Lecuisinier for VM-gull. Den franske 19-åringen sykler for selveste Europcar denne høsten.

Pierre-Henri Lecuisinier (Frankrike) Europcar
19-åringen Lecuisinier ble verdensmester og europamester for junior i fjor og sykler sin første sesong som senior. Allikevel sikler Europcar på franskmannen allerede.

LES OGSÅ:Historisk norsk innsats i sykkel-VM

Unggutten sykler for Europcars rekrutteringslag Vendee U og vant etapperittet Ronde de l’Isard i mai, foran ryttere med flere år på sykkelsetet og større erfaring.

Gutten fra Normandie skal sykle med de franske sykkelidolene Pierre Rolland og Thomas Voeckler i Europcar denne høsten og jakter allerede i sitt første år som senior en proffkontrakt med et av sykkelsportens aller beste lag.

Yoann Paillot (Frankrike) La Pomme Marseille
21-åringen Yoann Paillot ble europamester på tempo i 2011. I verdensmesterskapet holdt det bare til trettendeplass.

I 2012 har han levert godt i etapperitt som Thüringen Rundfahrt og Kreiz Breizh Elites. I det sistnevnte rittet endte han på andreplass sammenlagt, bare slått av den danske eks-proffen André Steensen.

Franskmannen imponerte også ved å ta bronse i det franske tempomesterskapet. Bare Chavanel og Roy slo unggutten som henviste mange sterke og rutinerte ryttere til dårligere plasseringer.

Paillot er hentet til kontinentallaget La Pomme Marseille, som utvilsomt bare vil være et springbrett for gutten som anses som en av Frankrikes beste unggutter.

Eduardo Sepulveda (Argentina) FDJ
Brødrene Haedo har banet vei for argentinske syklister de siste årene og i høst får unggutten Eduardo Sepulveda sjansen i det franske FDJ-laget.

Den 21 år gamle rytteren har kjørt svært godt i nasjonscupen denne sesongen. I ZLM Tour og det kanadiske rittet Coupes des Nations Ville de Saguenay har Sepulveda vist gode spurtegenskaper.

Sepuvleda kommer som Orica-GreenEdges eritreer Daniel Teklehaymanot fra UCIs World Cycling Center.

Wouter Wippert (Nederland) Lotto-Belisol
Wippert er en av få nederlendere som ikke har nådd toppen gjennom Rabobank-systemet. Unggutten har vært i det belgiske Omega Pharma-Lotto-systemet i flere år.

21-åringen er en utpreget spurter som ble nummer syv i den flate VM-løypa i København i fjor. Wippert vant også en flat Tour de l’Avenir etappe i 2011.

2012-sesongen har foreløpig endt med en fattig seier for spurteren, som vant en etappe i det prestisjefylte rittet Trityque des Monts et Châteaux.

Nederlenderen har gått gradene i det belgiske Lotto-systemet og skal i høst sykle for Lotto-Belisol.

SE FULLSTENDIG LISTE OVER SYKKELOVERGANGENE! (ekstern lenke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere