Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk ut alle sykkelovergangene

Hushovd og Gilbert skal til BMC, men vet du hvor Renshaw, Degenkolb og Veltis reiser?

Etter at overgangsmarkedet i sykkelsporten startet har BMC Racing Team utvilsomt skapt størst overskrifter med sine signeringer av kameratene Thor Hushovd og Phillipe Gilbert.

procycling.no serverte torsdag nyheten om at Alexander Kristoffs neste arbeidsgiver er Katjusja. Nordmannen er en av flere ryttere som kan være på vei bort fra BMC.

Selv om vår mann ikke lenger vil være å finne på lønningslista til BMC er det mange som har fått fornyet tillitt i det amerikanske laget. Både Cadel Evans, George Hincapie, Manuel Quinziato, Mathias Frank, Martin Kohler, Steve Morabito, Michael Schär, Brent Bookwalter og Marcus Burghardt har skrevet under på nye kontrakter. Hele Tour de France-laget med andre ord.

Det ryktes at Adam Blythe (Omega Pharma-Lotto) og Tejay Van Garderen (HTC-Highroad) også kan være på vei inn. De to engelskspråklige guttene har vært i søkelyset til BMC-laget i lang tid.

Garmin henter tempostyrke
I tillegg til at Jonathan Vaugthers mister Thor Hushovd reiser stortalentene Jack Bobridge og brødrepratet Travis og Cameron Meyer til sitt hjemlige prosjekt GreenEdge.

Inn kommer foreløpig bare Sebastian Rosseler (RadioShack) og Alex Rasmussen (HTC-Highroad). Begge to har sin store styrke på tempo.

Jonathan Vaughters har mange ganger uttalt hvor viktig det er for laget å kjøre godt på lagtempo. Rosseler og Rasmussen kan være viktige brikker i et tempolag.

Det ryktes at de vil hente opp ryttere som Thomas Dekker, Raymond Kreder og Jacob Rathe fra sitt utviklingslag, Chipotle Development. Raoymonds bror Michel kjører allerede for Garmin-Cervélo.

Henter tvillinger og polakker
Quick Step slår seg sammen med Omega Pharma i 2012. Sylvain Chavanel, Tom Boonen og Tour de France-kaptein Kevin de Weert har alle forlenget sine avtaler med Patrick Lefevres lag.

Inn kommer Peter og Martin Velits fra HTC-Highroad, polakkene Michal Golas (Vacansoleil-DCM) og Michal Kwiatkowski (RadioShack), samt 1,99 høye Stijn Vandenbergh og U23-syklisten Matto Trentin.

Ryktene sier også at Tony Martin følger de to Velits-tvillingene til Patrick Lefevres lag.

De fleste rytterne fra Omega Pharma-laget blir værende i det nye laget som vil ha Lotto som hovedsponsor. Det er klart Gilbert forlater laget, men Jurgen Van Den Broeck vil kjøre for Lotto.

Talentfulle gutter som Gaëtan Bille og Tosh Van der Sande skal være på vei inn. Dennis Vanendert, Jonas Vangenechten og Brian Bulgac kommer også til Lotto, mer er ennå ikke kjent.

Tour of Norway-mester skal bli voksen
I Rabobank er det duket for Wilco Kelderman, Tour of Norway-vinneren, og Jetse Bol. De to talentene hentes opp fra Rabobanks kontinentallag.

Mark Cavendish’ opptrekker og navnebror Mark Renshaw skal også til Rabobank. Australieren er nok meget lysten på å finne ut om han er god nok til å kjøre for egne sjanser i det ypperste selskapet.

GreenEdge henter Sebastian Langeveld og Pieter Weening fra Rabobank. Sammen med de australske talentene fra Garmin-Cervélo og Daniel Teklehaymanot fra Eritrea danner de den foreløpige stammen i GreenEdge.

Sammen med Stuart O’Grady så klart. Gamlefar skal være med på den australske storsatsningen. Mannen som tok olympisk sølv på bane i 1992 holder fortsatt koken.

Leopard Trek mister foreløpig bare O’Grady. Inn kommer Ben Hermans. Belgieren fra Team RadioShack er ikke fornøyd med at han ennå ikke har fått sin debut i Grand Tours og skifter derfor lag.

Bruyneel på talentjakt
Siden Hermans reiser har RadioShack valgt å hente Gianni Meersmann fra FDJ og Tony Gallopin fra Cofidis. Unge Tony gleder seg nok til å kjøre for onkel Alain, som er sportsdirektør i RadioShack.

Vi har nevnt Rosseler, Kwiatkowski og Hermans som alle reiser. I tillegg stikker Dmitri Muravjev til Astana.

Astana mister Remy Di Gregorio til Cofidis. HTC-talentet Jan Ghyselinck er også på vei inn. Det vil være en meget god signering av det franske laget.

Cofidis’ Jens Keukeleire er foreløpig Katjusjas eneste signering i tillegg til Alexander Kristoff.

Patrick Gretsch og John Degenkolb (HTC-Highroad) blir lagkamerater med Marcel Kittel. Det er mulig de er ute etter tyske sponsorer etterhvert, siden det ikke finnes tyske lag i den øverste sykkeldivisjonen.

Ramon Sinkeldam og Tom Dumoulin (Rabobank Continental) er også flotte signeringern, i tillegg til svenske Tobias Ludvigsson. De mister den elendige klatreren, men desto bedre spurteren, Kenny Van Hummel til Vacansoleil.

Cav til Sky?
Det store spørsmålet er hvor Mark Cavendish går. Alt tyder på at Team Sky er neste stoppested for mannen fra Douglas på Isle of Man.

Kurt Asle Arvesen forsvinner antageligvis inn i sportsdirektøryrket, mens Simon Gerrans skal til GreenEdge.

Det ryktes at 11 ryttere skal ut fra Sky foran neste sesong. Kurt, Gerrans og ni til altså. Greg Henderson er 99 prosent sikkert en av disse. Rykter om Lotto og GreenEdge har figurert i media og på twitter. Chris Sutton ryktes også å være på vei til GreenEdge.

Kanstantin Sivstov (HTC), samt Slavatore Puccio og Sergio Heano, hentes inn i laget.

Bjarne Riis eneste signering er Christopher Juul Jensen. Ut går sannsynligvis Gustav Erik Larsson.

Spanske Movistar henter den italienske mesteren Giovanni Visvonti. En meget bra signering av spanjolene.

AG2R henter Jimmy Casper fra Saur-Sojasun foran neste sesong, mens David Le Lay går motsatt vei.

Kilder: velochrono.fr, feltet.dk, cyclingnews.com.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken