Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk ut denne klatregeita

Reidar Borgersen har gått fra tempohest til Glava tours klatrekonge.

DRAMMEN (procycling.no): Glava Toiur har åpnet med utenlandsk dominans. Svensker, nederlendere og italienere har forskynt seg grovt av etappeseirer og trøyer.

Men en nordmann bryter mønsteret. Reidar Borgersen har nemlig fått æren av å ta turen opp på podiet to dager på rad, for å motta den polkadottede klatretrøyen

- Det var moro å beholde trøyen på hjemmebane. Jeg skulle gjerne vært i bruddet som gikk for å plukke litt mere poeng, men hadde jeg prøvd meg hadde nok de andre fulgt på og vi hadde ikke fått gått, sa Borgersen til procycling.no rett etter målgang.

- Fikk frysninger
Da hadde Krokstadelvas store sykkelsønn slitt seg gjennom regn og kulde i hjemtraktene.

Men med den lokale sykkelklubben og venner og familie langs løypen var det ikke vanskelig å holde oppe motivasjonen.

- Jeg hadde fått beskjed om å kjøre først gjennom Åmot for der hadde sykkelklubben samlet seg.

- Da jeg passerte gjennom der fikk jeg frysninger. Kanskje litt fordi jeg frøs, men også fordi det var så god stemning.

Joker Merida jubler
Joker Merida har foreløpig slitt med å plassere seg på den øverste siden på resultatlisten og dermed er klatretrøyen noe laget setter stor pris på å ha.

- Det er helt fantastisk at Reidar har fått tak i den klatretrøyen. Det viser at han er i sitt rette element når han er i brudd.

- Han har blitt enda mer kjøresterk og har begynt å forstå gamet, så han er en veldig god syklist sier sportsdirektør Thor Inge Kostøl til procycling.no.

Enn så lenge har det norske laget lagt mye i å beholde trøyen. Det trenger de derimot ikke å bekymre seg for på fredagens etappe. Der er det ingen innlagte bakkespurter og dermed sitter trøyen trygt på Borgersens skuldre.

Så gjenstår det å se om den tidligere skøyteløperen klarer å holde unna også på de to siste etappene.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar