Sjekk ut dette utrolige comebacket

Foto: JOEL SAGET (Afp/Scanpix)

Wout Poels fryktet for nyren etter skrekkvelt i Tour de France. Syv måneder senere imponerer han stort i comebacket.

17.02.13 12:14

6. juli 2012 sitter alle sykkelfans med en stor klump i halsen. Årsaken er en vanvittig massevelt i Tour de France.

Bildene av syklister som ligger eller sitter på gresset, nærmest urørlig, vil aldri glemmes av de som så dem.

Verst ser det ut til å gå utover Wout Poels. Den talentfulle nederlenderen ligger langflat på bakken, ikke fordi han er sliten, men fordi han har vondt, veldig vondt. Likevel prøver han å fullføre etappen, tappert, men dumdristig. Han kommer seg ikke langt, før han må gi seg. Smertene er for voldsomme.

På sykehuset bekreftes det voldsomme skadeomfanget. Den sterke klatreren har punktert en lunge, har en rift i milten, har brukket tre ribbein og sliter med det legene frykter er en så ødelagt nyre at den må opereres bort.

Måtte lære å gå
Heldigvis får Vacansoleil-rytteren beholde nyren. Fire operasjoner og flere måneder i sykesengen senere, starter opptreningen. Men han kan ikke med en gang tenke på sykkelkarrieren han fortsatt er redd for. Først må han nemlig lære seg å gå igjen. Tapet av muskelmasse har vært markant.

Siden september har Poels vært i trening, og allerede i november bestemte han seg for comebackrittet. Algarve rundt var rittet den tapre 25-åringen hadde sett seg ut.

Det portugisiske etapperittet startet mandag. I forkant var Poels nervøs, redd for å sitte i et sykkelfelt for første gang siden den horrible velten. Likevel var han blid, for det er som sykkelrytter Wout Poels trives aller best.

Det var med labre forventninger nederlenderen gikk inn i rittet. Og på de to første etappene tok han det med ro, og rullet i mål sammen hovedfeltet.

- Herlig å være tilbake i hovedfeltet, twitret Poels etter den første etappen.

Fantastisk prestasjon
På den tredje dagen kom rittets tøffeste etappe, den som Wout Poels til vanlig ville hatt ambisjoner om å vinne. Denne gangen var utgangspunktet annerledes, og de fleste ville nok vært fornøyd med å bare fullføre etter skademarerittet.

Men Wout Poels ville vise at han var tilbake, noe han klarte til det fulle. Etappevinner Segio Henao kunne han gjøre lite med, men han kjempet seg opp til en flott 14.plass, kun 33 sekunder bak den klatreglade colombianeren.

En fantastisk prestasjon syv måneder etter sin forrige konkurranse. Syv måneder etter velten man fryktet skulle ødelegge sykkelkarrieren. Da er det ikke rart Poels var fornøyd etterpå.

- Sov godt, vakker dag i dag, twitret Poels lørdag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.