Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk Vålerengas millionbonus

Oslo-klubben tjener fett på Royal League.

(iOslo.no): Vålerenga er klar for kvartfinalen av Royal League, der Helsingborg blir motstander på Bislett. Den utskjelte turneringen får positiv gehør hos Vålerenga og spesielt er spillergruppen fornøyd med bonusordningen. Mens gjengen i Brann får en fjerdedel av overskuddet, har spillerutvalget i Vålerenga forhandlet seg frem til en tredjedel.

2,4 mill.
- Vi forhandlet frem en avtale der vi spillerne blir sittende igjen med en tredjedel når alle utgifter er trukket fra. Vi føler det er rimelig at spillerne som har prestert å komme med i turneringen får noe igjen, sier Øyvind Bolthof til iOslo.no. Han sitter i spillerutvalget.

Etter at Vålerenga er klar for kvartfinalen som gruppevinnere har klubben innkassert i overkant av 2,4 millioner norske kroner. Av dette er 1.080.000 deltakerbonus. For fire seirer og to uavgjort i gruppespillet er det blitt 675.000 norske kroner. I tillegg får klubben 648.000 norske kroner for å ha kvalifisert seg videre som gruppevinner. Av totalsummen får spillerne drøyt 801.000 kroner (husk at utgiftene skal trekkes fra) de deler seg i mellom.

- Det er en fordelingsnøkkel slik at de som har vært med og bidra får mer. Det er fint at vi får til slike ordninger, for det virker som motivasjonsfaktor. Vi har ikke tradisjon med å ha så mange bonusordninger når vi får medaljer, sier Bolthof.

Solid bonus
Selv om penger bidrar til å øke motivasjonen på banen understreker Bolthof at vinnerlysten alltid er den største motivasjonsfaktoren.

- Penger er en del av det, men først og fremst er det å prestere for å vinne som teller og den viktigste motivasjonsfaktoren. Jeg tror vi har bra muligheter for å gå videre i turneringen. På hjemmebane kan vi ta hvem som helst, sier Bolthof.

Vinner Vålerenga mot Helsingborg tikker ytterligere 378.000 norske kroner klubben. Av dette får spillerne drøyt 126.000 kroner. Tallet baserer seg altså på før utgifter er trukket fra.

Skulle Oslo-laget gå helt til topps i turneringen vil klubben ha innkassert 5.373.000 norske kroner. Brutto bonusutbetaling til spillerne blir da 1.791.000 norske kroner.

Det er foreløpig usikkert om spillerne får andeler av billettinntektene i bonuspakken. Det er også ikke kjent hvor mye utgiftene så langt er kommet på.

Les flere saker på iOslo.no.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis