*Nettavisen* Sport.

Sjekk Wilsheres nye målfeiring

Foto: DARREN STAPLES

Men hyller han Arsenal?

13.01.14 23:19

ASTON VILLA - ARSENAL 1-2 :

Jack Wilshere har tidligere vist fingeren til City-fansen og blitt utestengt. Mandag kveld feiret han med å vise en A med fingrene da han scoret målet som sendte Arsenal i føringen mot Aston Villa i Premier League.

Selv om Arsenal-fansen sikkert håper det står for Arsenal, er det trolig sønnen Archie han hadde i tankene, en sønn han for øvrig håper skal spille for Arsenal én dag.

Så vidt Nettavisen vet, er det første og eneste gang Wilshere har feiret på denne måten.

- Dette var tre veldig viktige poeng, spesielt siden vi senket nivået vårt i andre omgang. Det er et problem vi også har hatt tidligere, og før har vi følt oss nervøse når det har skjedd. Men i år har Per Mertesacker og Laurent Koscielny vært strålende for oss, sier Wilshere til BBC.

Han får støtte av Arsenal-sjef Arséne Wenger.

- Det var en viktig seier, og etter pause handlet det mer om kjemping enn spilling. De gjorde kampen svært fysisk for oss, men igjen viser vi at vi takler begge sidene ved en fotballkamp, sier Wenger.

Olivier Giroud økte til 2-0 minuttet senere, og en scoring av Christian Benteke sørget for spenning mot slutten av kampen.

Det var Bentekes første scoring på 14 timer og 45 minutter, ifølge statistikkselskapet Opta, men det var ikke nok til å stjele med seg et sårt tiltrengt poeng.

Villa elendige hjemme
Det endte derfor til slutt med tre relativt lette poeng for Arséne Wengers menn, mot et Villa-lag som ikke takler å spille foran egne tilhengere.

Det er bare Sunderland som har dårligere hjemmestatistikk enn Villa. Kun to av elleve kamper har endt med seier til Paul Lamberts menn, og prestasjonen mot Arsenal mandag var grusom.

- Det var ikke godt nok av Villa i dag. Kjedelig, uten glede, beskriv det på hvilken som helst måte. I dag er de et Championship-lag, kommenterte Robbie Savage på BBC underveis.

The Gunners kan på sin side juble for å ha tatt tilbake tabelltoppen, og rødtrøyene leder nå Premier League ett poeng foran Manchester City på andreplass.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kirsty Wigglesworth

LES: Kampreferat

Selve kampen åpnet stygt da Nathan Baker ble båret av banen etter å ha blokkert et skudd, men rapportene sier at det går bra med Villa-stopperen.

Frem til det hadde oppgjøret vært småkjedelig og sjansefattig, men i det 34. minutt smalt det skikkelig på Villa Park. I hovedrollen: Jack Wilshere.

Først sendte han Arsenal i ledelsen da han fikk ballen på 15 meter og smalt inn 1-0 med et skudd langs bakken.

To raske
Minuttet senere fant han Olivier Giroud inne i feltet, og franskmannen økte ledelsen med en herlig prestasjon. Mottaket på pasningen fra Wilshere var utsøkt, og med litt flaks fikk han karret med seg ballen på førstebevegelsen. Avslutningen var klinisk, og på to minutter hadde Arsenal gått fra 0-0 til 2-0.

Kampen ble igjen spennende da Christian Benteke headet inn 2-1-scoringen et kvarter før slutt. Målet kom etter at Santi Cazorla hadde gitt bort ballen på håpløst vis på et innkast.

Men det kom for sent, og dermed endte det 2-1 på Villa Park mandag kveld.

Gledelig for Arsenal er at Mesut Özil var på banen for første gang siden 18. serierunde. Tyskeren har ristet av seg skaden, og startet mot Villa mandag kveld.

Aston Villas neste kamp i Premier League spilles førstkommende lørdag, når Liverpool venter på Anfield. Arsenal møter Fulham på Emirates samme dag.

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.