Sjekk Zuccarellos reisemareritt

Foto: Maddie Meyer / Afp

Reiser 9000 kilometer på fire døgn.

PITTSBURGH PENGUINS - NEW YORK RANGERS 3-4, E.STR:

NEW YORK (Nettavisen): OL nærmer seg med stormskritt, men Mats Zuccarello og resten av NHL-proffene drøyer med avreisen. Med base i New York, er Zuccarello blant landslagsspillerne med desidert lengst reisevei til Sotsji. Selv om resten av landslaget drar av gårde på fredag blir norges fremste hockeystjerne i USA for å spille ferdig viktige NHL-kamper. Han vil dermed ikke dra før på søndag.

Nattens seier var den siste kampen til Rangers før Zuccarello innfinner seg i OL-byen. Natt til lørdag spilte blåtrøyene mot Pittsburgh Penguins på bortebane.

Som om ikke flyreisen til Russland var lang nok, måtte Zuccarello ut på en aldri så liten tur før det. Avstanden mellom New York og Pittsburgh er rundt 500 kilometer, og Zuccarello må ta turen tilbake til New York-området etter kampen for å fly til Sotsji samme helg.

Zuccarello var nok en gang sentral da Rangers vant, og nordmannen noterte seg for målgivende pasning på kampens første mål, etter 1,04 minutt av kampen.

Olli Maatta utlignet for vertene før første periode var over, før Dan Girardi sendte Rangers opp i føringen igjen bare 34 sekunder ut i midtperioden.

Evgenij Malkin sørget for at lagene var like langt før tredjeperioden.

Rangers tok ledelsen for tredje gang i kampen da Benoit Pouliot scoret 9,24 minutt ut i sisteperioden.

Tre minutter før full tid sørget Penguins' storscorer, James Neal, for at kampen måtte avgjøres med ekstraomgang. Ingen av lagene scoret i ekstraomgangen, så det måtte straffeslag til for å avgjøre kampen.

Zuccarello var nok en gang sikker på straffe, og score Rangers' andre forsøk. Brad Richards scoret på gjestenes tredje straffeslag, og sørget dermed for at Zuccarello og Rangers går inn i OL-pausen med seier i siste kamp.

Ingen unnskyldning
Med ni timers tidsforskjell og 8000 kilometer mellom New York og Sotsji vil Zuccarello komme frem kun få dager før Norges første kamp mot Canada. I alt blir det over 9000 kilometer for Oslo-gutten i løpet av fire dager. Likevel vil han ikke bruke dette som noen bortforklaring foran turneringen.

- Det er ikke vits i å bruke noen unnskyldninger. Det er bare å møte opp og gjøre sitt beste når man kommer dit, sier Zuccarello til Nettavisen.

Zuccarello trenger heldigvis ikke tenke for mye på hvordan han skal komme seg til Russland. Han forteller Nettavisen at NHL har chartret flere fly for å sende verdenstjernene sine til Sotsji, en av mange fordeler ved å spille i verdens mest prestisjefylte liga.

Men mye prating mellom spillerne tror ikke nordmannen det blir.

- Det blir nok stille og rolig. Sove og lade batteriene, sier Zuccarello til Nettavisen.

Kun NHL-spillere
Canada har et lag bestående av kun NHL-proffer og vil dermed ha den lengste reiseavstanden blant samtlige lag i Norges gruppe. Finland har en god blanding av NHL og KHL-spillere, mens Østerrike har tre NHL-spillere i troppen.

En åpningskamp virker derfor å være det beste tidspunktet å møte Canada. Men, kanadierne er regjerende olympiske mestere, med et stjernelag få kan matche. Da Steven Stamkos måtte melde forfall, ble fjorårets poengkonge i NHL Martin St. Louis kalt inn i troppen. Og fortsatt må stjerner som James Neal og Claude Giroux se OL fra sofaen.

Derfor er det kanskje ikke så rart at Zuccarello er klar på at et godt resultat mot Canada er en drøm og ikke et mål.

- Litt realistisk sett så skal vi nok ikke klare å vinne over dem, men man vet aldri. Man får gå ut og gi 100% så får vi summere opp etter matchen, sier Zuccarello.

Norges kamp mot Canada finner sted torsdag 13. februar. NHL starter opp igjen etter OL-pausen den 25. februar, og Rangers spiller sin første kamp den 27. februar mot Chicago Blackhawks.

Se høydepunktene fra kampen her (med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.