Gå til sidens hovedinnhold

Sjelden bortesuksess for Soton

Southampton tok sesongens andre borteseier da de vant 2-1 over Liverpool. Claus Lundekvam forlot banen med en skade før pause etter å ha vært nest sist på ballen ved det første målet.

LIVERPOOL-SOUTHAMPTON 1-2: Soton gikk dermed forbi Liverpool på tabellen og ligger nå som nummer seks med 23 poeng. Liverpool er nummer ni med 22 poeng og presset øker dermed på manager Gerard Houllier. En influensasyk Houllier så laget sitt slite med uttellingen mot Bolton og ble neppe friskere av at publikum viftet med plakater som det stod "Nok er nok Houllier" på.

Houllier forstår fansen

Houllier innrømmet etterpå at laget sliter og at han forstår fansen.

- Jeg forstår at fansen er frustrert. Vi lider sammen. Men vi må bare holde hodene høyt og fortsette. Men jeg innrømmer at dette er en vanskelig periode for oss, sa Houllier til BBC.

- Vi er uten seks førstelagsspillere og flere spisser. På slutten ble vi straffet for at vi ikke avslutter, la han til.

Ormerod igjen

Brett Ormerod ga Soton ledelsen etter bare to minutter. Det var lagets andre bortemål på tre måneder og Ormerods tredje scoring på to kamper. Lundekvams svenske stoppermakker, Michael Svensson, doblet ledelsen etter 64 minutter. Emile Heskeys redusering etter 74 minutter ga Liverpool en vitamininnsprøyting og laget presset på for en utligning. Heskey hadde en stor mulighet 15 minutter før full tid, men en noe rotete avslutning ødela for Liverpool.

Lundekvam skadet

Lundekvam måtte ut med en ankelskade før pause, og Liverpool presset på for utligning. Hjemmelaget ropte på straffe da El Hadji Diouf ble felt, og Sami Hyypiäs nikk ble reddet på streken av Jason Dodd, men gjestene holdt ut.

Liverpool har Harry Kewell og Michael Owen på skadelisten og det åpner for ungguttene Florent Sinama-Pongolle og Anthony Le Tallec. Begge var friske pust hos Liverpool.

Michael Svenssons 2-0 heading var forøvrig Premier League-scoring nummer 12.000.

HTML EMBED
Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere