RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Eric Bolte / USA TODAY / Reuters / NTB scanpix

Sjelden seier for Zucca og co.

Sist oppdatert:
Henrik Lundqvists keeperkonkurrent stengte buret.

MONTREAL CANADIENS - NEW YORK RANGERS 0-1:

På en kveld da stjernemålvakten Henrik Lundqvist ble sittende på benken var det svenskens erstatter i Rangers-målet, Cam Talbot, som stjal mye av oppmerksomheten.

New York Rangers har ikke akkurat for vane å få med seg seirer og poeng på besøk hos Montreal Canadiens. Men nattens kamp ble et unntak, mye takket være Talbots solide keeperspill.

Henrik Lundqvist har slitt mye i Bell Centre. Svensken har sluppet inn 3,87 mål i snitt på sine elleve tidligere besøk til ishockeyarenaen i Montreal.

- Dette er spesielt, og det ville ha vært spesielt å holde nullen i uansett hvilken arena, sa Rangers-keeperen ifølge NHL.com.

At oppgjøret var hovedkamp på TV på lørdagskvelden, og attpåtil foregikk i Montreal gjorde ikke opplevelsen noe større for 26-åringen.

- Det blir ikke mye bedre enn dette, fastslo nykommeren.

Ikke bare var det Talbots første kamp noensinne uten baklengsmål. Det var nemlig første gang siden 1967 at Rangers holdt nullen på bortebane mot det canadiske laget.

Mens erstatteren til populære «Lunkan» stoppet samtlige 22 pucker som ble sendt mot gjestenes mål, måtte en mer travel Carey Price bakerst hos Canadiens slippe én av 35 avslutninger forbi seg.

Det skjedde da New York spilte i overtall drøyt dem minutter ut i midtperioden. Mats Zuccarello Aasen spilte mest av samtlige Rangers-spillere i overtall og var på isen ved kampens eneste scoring.

Ryan Callahan sto for målet, assistert av Brad Richards og Derek Stepan.

Zuccarello fikk mye spilletid i Canadas nest største by. Oslogutten var på banen i 19 minutter og 50 sekunder totalt.

New York Rangers vant sin tiende kamp for sesongen og er nå nummer tre i Metropolitan Division med 20 poeng.

Pittsburgh Penguins og Washington Capitals er høyere plassert med henholdsvis 24 og 23 poeng. Pittsburgh tapte sin kamp 1-4 borte mot New Jersey Devils natt til søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere