RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjevtsjenko forlater Milan

Sist oppdatert:
Andrej Sjevtsjenko bekrefter fredag at han forlater AC Milan.

Det melder Sky Sports News. Sjevtsjenko offentliggjorde sin beslutning på en pressekonferanse i Milano fredag ettermiddag.

- Jeg forlater Milan av familiære årsaker. Det er ikke på grunn av problemer med noen her eller økonomiske problemer, sa spissen på pressekonferansen.

Nå tyder det meste på at han kommer til å skrive under for Premier League-giganten Chelsea. Sjevtsjenko har amerikansk kone, og han ønsker seg til England slik at sønnen Jordan skal kunne lære seg engelsk, melder BBC Sports.

Han ble tilbudt en forlengelse med AC Milan ut 2011-sesongen, men har nå altså bekreftet at han forlater italiensk fotball.

- Dette er den verst skilsmissen så lenge jeg har vært i Milano. Vi skal starte forhandlinger med Chelsea, men det blir ikke lett, uttalte AC Milans visepresident Adriano Galliani.

Starter Chelsea-forhandlinger
AC Milan skal ha akseptert spissens ønske, og bekrefter at de trolig kommer til å starte forhandlinger med Chelsea om overgangssummen i løpet av de kommende dagene.

Chelsea-eier Roman Abramovich har aldri lagt skjul på at han er en stor beundrer av den 29 år gamle angriperen, og er helt sikkert fornøyd med utfallet av fredagens pressekonferanse.

Engelske medier har tidligere hevdet at Chelsea skal være klar til å slette alle tidligere overgangsrekorder for å sikre seg den kommende ukrainske VM-spilleren.

Det har blitt spekulert i en overgangssum på over 300 millioner kroner samt at spissen Hernan Crespo går motsatt vei som en del av overgangsavtalen med AC Milan.

- Kun formaliterer gjenstår
Sjevtsjenko ble kåret til «Årets spiller i Europa» i 2004. Med sine totalt 175 mål er han på andreplass på toppscorerlisten i AC Milan gjennom tidene.

Ifølge Sky Sports gjenstår det nå kun formaliterer før Andrej Sjevtsjenko kan fortsette karrieren i Chelsea og Premier League.

Sjevtsjenko sliter forøvrig for tiden med en kneskade, og kjemper en kamp mot klokken for å rekke VM-sluttspillet i Tyskland for Ukraina.

Han kom til Milan fra Dinamo Kiev i 1999 og scoret 24 mål i sin første sesong i klubben. Under VM-sluttspillet i Tyskland er han Ukrainas kaptein.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere