RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjokk-exit for Henin

(Scanpix/EPA)
Sist oppdatert:
Justine Henin (25) maktet ikke å innfri i fredagens Wimbledon-semifinale mot Marion Bartoli (22).

Marion Bartoli er verdens 18. beste kvinnelige tennisspiller. Fredag møtte den franske jenta verdensener og tittelforsvarer Justine Henin i Wimbledons semifinale.

Kampen begynte oppskriftsmessig. Henin overbeviste stort i første sett, og knuste til med 6-1. I andre sett utlignet imidlertid Bartoli ledelsen ved å vinne 7-5.

De fleste forventet nok at belgiske Henin skulle komme grusomt tilbake i tredje sett, men slik gikk det ikke. Bartoli kjørte over forhåndsfavoritten med 6-1 og vant dermed oppgjøret.

- Jeg kan ikke tro det. Dette er en drøm som blir virkelighet. Hvis du hadde fortalt meg at jeg ville gå til finalen før turneringen, ville jeg ikke trodd på deg, sier en glad Bartoli til BBC.

22-åringen møter Venus Williams i finalen. Williams er rangert som nummer 23 i verden, og det har aldri hendt tidligere at to med såpass lav rangering har møtt hverandre i Wimbledon-finalen for kvinner. Finalistene har for øvrig aldri møtt hverandre i kamp tidligere.

Henin må på sin side vente minst ett år til for å vinne sin første Wimbledon-turnering. 25-åringen har tapt to finaler tidligere, i 2001 og 2005.

GRATIS OPPSETT: Les Nettavisen på mobilen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere