*Nettavisen* Sport.

Sjokk fra eks-mester

Selv om Gustavo Kuerten er trippel French Open-vinner, må det betegnes som en sensasjon at han lørdag slo ut verdensener Roger Federer i årets turnering i tre strake sett.

29.05.04 20:57

Skader har satt Kuerten utenfor i lengre perioder av karrieren. Men lørdag var brasilianeren tilbake i godt gammelt slag. Verdensener, og toppseedet i turneringen, sveitseren Roger Federer var i praksis sjanseløs. Kampen endte 6-4, 6-4, 6-4.

- For meg er det veldig gledelig å komme hit og spille. Egentlig hadde jeg ikke tenkt til å spille i det hele tatt i denne turneringen på grunn av min fysiske tilstand. Men dette er en veldig spesiell turnering for meg. Den får meg til å gå over alle grenser, sier Kuerten til AFP.

Brudd
Kuerten brøt Federers serve allerede i det første gamet. Riktignok brøt Federer tilbake med det samme. Men da brasilianeren brøt på nytt i det tredje gamet, klarte aldri verdenseneren å komme tibake.

I andre sett brøt Kuerten Federers serve i det tredje gamet, og holdt sin egen serve resten av settet. Det var tilløp til dramatikk, da Kuerten måtte ha behandling av fysioterapeuten for sin hofteskade etter sju game i settet.

Mislyktes
Begge spillerne holdt sin serve i det tredje settet fram til game nummer fem. Da slo Kuerten til og fikk det nødvendige servegjennombruddet. Han kunne til slutt serve hjem kampen.

Dermed mislyktes Roger Federer enda en gang i Paris. Han har aldri klart å komme seg forbi kvartfinalen. Men han roste sin banemann etter kampen.

- Han var veldig god i dag, og publikum var på hans side. Jeg kunne ikke gjøre noe med det, sier Federer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.