Gå til sidens hovedinnhold

Sjokk over Bolton-stopp

Chelsea scoret to, og hadde ikke sluppet inn mer en ett mål i noen kamp under Jose Mourinho. Men brått kom det et par spillere fra det lokale loppemarkedet på besøk...

CHELSEA – BOLTON 2-2: Chelsea hadde ni strake seirer før oppgjøret mot Bolton, og da kampen var 36 sekunder gammel begynte hjemmefansen å gjøre seg klare for feiringen av den tiende.

Damien Duff ble spilt fri med en utsøkt ball fra Frank Lampard, løp fra det som fantes av Bolton-forsvarere, rundet enkelt Premier Leagues kanskje beste keeper og trillet inn ballen over målstreken på mesterlig vis.

Bolton har sammen med Everton vært sesongens store overraskelse i toppdivisjonen, men ble ettertrykkelig satt på plass fra første sekund på Stamford Bridge, og til tider ble de hvitkledde statister da Chelseas artisteri koste seg på den strøkne gressmatten i London. At 2-0 skulle komme, skjønte alle, og det var bare et spørsmål om når. Svaret?

Etter 52 minutter.

Arjen Robben lekte seg litt – som vanlig kan man vel nesten si, selv om det nederlandske stortalentet bare har fått med seg 3+2 kamper denne sesongen – og gjorde sitt for å fremskynde alderdommen for Bolton-forsvarerne. An utsøkt vegg med Duff og et godt innlegg senere, og det står 2-0 til hjemmelaget via bredsiden til Tiago.

Game, sett – men ikke match
For til tross for Chelseas komfortable ledelse, så bør man vite bedre enn å avskrive ”underdogsen” – spesielt når den er britisk.

Om det var prislappen på motstanderen som tente Bolton mest, vites ei. Plutselig kjempet Sam Allerdyce’s mannskap som besatt, og Kevin Davies så ut som om han hadde fått et par gullbarrer stukket opp bakenden. Om han så hadde fått, så hadde det likevel ikke vært nok til å kunne kjøpe seg de to målscorerne på motstanderlaget. Mens Duff og Tiago til sammen hadde kostet godt over en kvart milliard (!) norske kroner, hadde Davies kommet gratis fra Southampton etter et mislykket opphold på sørkysten.

Denne dagen skulle imidlertid ikke bli mislykket.

Nerdenes hevn
Først reduserte Davies selv da han headet inn 1-2 fra kort hold etter en sjelden tabbe av Petr Cech. Og da Gudjohnsen bommet på en megasjanse like etterpå ante Bolton håp, og i sluttminuttene kastet de alt fremover. Et langt frispark av N’Gotty ble headet ned av nevnte Davies, og fra drøye ti meter fikk Jaidi kjempesjansen han hadde drømt om. Tunisieren, også han sikret på gratis overgang av mirakelmanager Sam Allerdyce, dunket til med venstreslegga, og ballen gikk utagbart inn ved stolperota.

Målet var hans fjerde denne sesongen, men utvilsomt det som smakte beste. Og etter kampen vanket det ros til Bolton-spillerne.

- Jeg trodde vi var ferdige da Chelsea scoret sitt andre, sa Sam Allerdyce.

- Men vi fikk et mål da de trengte det som mest. Det løftet oss, og kjempinga og tro vår på oss selv gjorde at vi klarte det, skrøt Bolton-sjefen etter kampen.

For Chelsea får det være en mager trøst at Bolton har spilt mot alle de fem topplagene, og de har ikke tapt mot et eneste av dem. Og selv om Jose Mourinho kan styre sin begeistring for dem, så måtte også han ta av seg hatten for bortelaget.

Kun seier godt nok
- Jeg liker ikke måten de spiller på, og jeg tror ikke mange andre liker den heller. De slår mange langballer, og får mange folk opp – og slåss knallhardt om andreballen. Men de er et vanskelig lag å slå, det skal de ha.

Og til tross for at laget befestet sin plass på toppen, så gjorde den tidligere Porto-treneren det klart at dette ikke var bra nok. For som han har sagt hver gang det IKKE er blitt seier:

- Det var et dårlig resultat fordi vi ønsker å vinne alle kampene vi spiller!

Så altfor langt unna målet er han ikke. Av de 20 kampene han har ledet Chelsea i, er 16 blitt vunnet. Det gir en seiersprosent på 80! Den er neppe sett hos andre i moderne engelsk fotballhistorie.

HTML EMBED
Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser