Det har florert med kontroverser rundt hovedtreneren for det spanske kvinnelandslaget, Jorge Vilda, i lang tid.

Kontroversene, som har blitt dømt «VildaGate» i den spanske pressen, startet som følge av spillernes misnøye med treneren, og gikk etterhvert så langt at spillerne krevde at treneren fikk sparken.

Les også: Fredagens Premier League-rykter

Spania ble slått ut i kvartfinalen i sommerens EM, noe som var langt under hva som ble forventet. Trenerens svar på kritikken i etterkant skal ikke ha svart til spillernes forventning.

Etter at det spanske fotballforbundet uttalte at de ikke har noen intensjoner om å sparke treneren, og at de fordømmer spillernes uttalelser, tok spillerne saken i egne hender, og sendte inn e-poster hvor de formidlet at de trekker seg fra landslaget.

I e-postene skal spillerne ha skrevet at forholdene påvirker deres følelsesmessige tilstand og helse, og at de trekker seg fra landslaget såfremt forholdene ikke blir reversert.

Det spanske fotballforbundet var knallharde i sitt svar. De står fast på at de ikke vil la spillere sette tvil ved treneren, og hevder at spillernes handling var skadelige for nasjonen og utenfor fotballens verdier.

De skriver videre at spillerne som har trukket seg fra landslaget kun vil komme tilbake i landslagsvarmen dersom de aksepterer at de har gjort en feil og ber om tilgivelse.

Sjekk siste episode av «Sesongkortet»: