Gå til sidens hovedinnhold

Sjokkbildene av Christian Eriksen fikk varsellampene til å blinke. Det har Malin (26) fått erfare

- Det kan virke litt dramatisk, sier den norske idrettsprofilen om det hun nylig opplevde.

FORNEBU (Nettavisen): Danske Christian Eriksen segnet om under en kamp mot Finland under sommerens fotball-EM og situasjonen var svært dramatisk.

Midtbanespilleren ble liggende ute på gressmatta i lang tid, mens han fikk behandling. Det ble senere opplyst om at Eriksens hjerte hadde stoppet.

Hendelsen i Parken var rystende på mange måter og ble en påminnelse om hvor viktig det at idrettsutøvere får tett oppfølging når det gjelder helsa.

LES OGSÅ: Antydet at Herrem kan ha spilt sin siste OL-kamp. Selv svarer hun kryptisk

Tilfellet med Eriksen er nemlig langt fra det eneste og det har skjedd ved flere anledninger at idrettsutøvere har segnet om på denne måten. Noen ganger har ikke livet stått til å redde, men med dansken gikk det heldigvis bra.

- Varsellampene blinket

Da den norske håndballspilleren Malin Aune i sommer dra til Romania for å spille for sin nye klubb CSM Bucuresti, fikk hun merke at Eriksen-hendelsen har satt spor.

For å få lisens til å spille i den rumenske ligaen må spillerne nå gjennom en rekke tester og i Aunes tilfelle tok det tid å få papirene i orden. Det førte til at kantspilleren gikk glipp av noen kamper innledningsvis i den nye sesongen.

- Det som skjedde med Eriksen er litt av grunnen til at de ønsket å være hundre prosent sikre. Det har også vært en del fotballspillere i Romania de siste ti årene som har hatt slike hendelser, så derfor blinket alle varsellampene, sier hun til Nettavisen.

LES OGSÅ: Mørk slår tilbake mot kritikerne etter bronsejubel: - Skal være litt forsiktig

Aune ønsker ikke å gå konkret inn på hva som ble oppdaget da hun ble undersøkt, men kan avsløre at hun måtte ta noen ekstra tester i forbindelse med hjertet.

- Hver utøver i Romania må ha et medisinsk visa. Slik er det i flere land nå. Etter de første undersøkelsene ble jeg sendt til videre undersøkelser og det tok egentlig bare lang tid. Når det er hjertet, så er det en del ventetid, forteller kantspilleren.

- Alle ville være hundre prosent sikre på at det var greit. Det var det og nå er jeg tilbake i igjen, men det tok litt tid å få alt i orden, sier 26-åringen.

- Kan virke litt dramatisk

Aune forteller at hun aldri var bekymret for at det var noe alvorlig, men er glad for at hennes nye klubb tok de nødvendige forholdsreglene da hun kom dit.

- Jeg er glad for det. Om det er noe, så fanger de det opp. Det er mange undersøkelser man kan gjøre for å være på den sikre siden og jeg var gjennom en del av dem. Selv var jeg ikke veldig bekymret, men det kan jo virke litt dramatisk, sier hun.

LES OGSÅ: Nora Mørk med kjæreste-hint på Instagram

- Vi har funnet ut av det og nå er jeg tilbake i spill. Jeg trente bra under hele perioden og det var egentlig bare papirer på at jeg kunne spille kamp som manglet.

Kantspilleren valgte å forlate norske Vipers etter forrige sesong, en klubb hun blant annet vant Champions League med i vår. Hun sier det var et ønske om å prøve noe nytt og få nye utfordringer som var motivasjonen bak valget om å bytte klubb.

- Stor motivasjon

26-åringen er for tiden inne i troppen til landslagssjef Thorir Hergeirsson, som skal spille to kamper mot Slovenia denne måneden. Aune kom ikke med i troppen til OL i Tokyo tidligere i år, men håper nå å kapre en plass til Spania-VM i desember.

- Jeg merker at motivasjonen er ganske stor nå. Det er lenge siden jeg har spilt landskamp og har lyst til å komme meg tilbake i den drakten, sier kantspilleren.

LES OGSÅ: Dommerne gikk rett bort til Kristiansen i pausen: - Spurte hvorfor jeg var så sint og aggressiv

- Man har alltid også en «drive» fra klubblaget. Du har lyst til å vise deg fram og gjøre det bra. Det var en skuffelse å ikke komme med til OL, men samtidig så vet jeg at det ikke er en lang, lang vei inn igjen. Det er vanskelig å komme med til et OL, men nå kommer det et mesterskap igjen og det er ikke så lenge etter OL, så det er alltid noe å strekke seg etter. Jeg er glad for at man ikke må vente så lenge til neste uttak.

Trønderjenta har vært et ganske fast innslag for håndballjentene de siste årene og står bokført med 70 landskamper for Norge og 134 scoringer.

Det store gjennombruddet kom under EM i Frankrike. Selv om Norge røk ut i mellomspillet det året, imponerte Aune stort med sine 27 scoringer.

Hun ble med det nummer 15. på toppscorerlisten i mesterskapet. Kun Stine Bredal Oftedal scoret flere mål av de norske jentene i det mesterskapet.