RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ELENDIG: Fabian Schär takler Stuart Dallas på den elendige gressmatta på St. Jakob-Park stadion i Basel.
ELENDIG: Fabian Schär takler Stuart Dallas på den elendige gressmatta på St. Jakob-Park stadion i Basel. Foto: Jean-christophe Bott (AP)

Sjokkerende baneforhold da Sveits tok seg til VM på bekostning av Nord-Irland

Elendig bane gjorde det vanskelig for lagene i Basel.

SVEITS - IRLAND 0-0 (Sveits til VM med 1-0 sammenlagt)

Sveits er klare for VM nok en gang etter å ha spilt 0-0 hjemme mot Nord-Irland. Etter 1-0-seieren sist uke, så kan de nå bestille billettene til neste sommers mesterskap.

Til tross for den sveitsiske gleden, var de elendige baneforholdene som kom i sentrum. Før kampen måtte underlaget gjennomgå en sjekk, men det ble bestemt at det var forsvarlig å spille på underlaget.

På sosiale medier var det flere som raste mot de elendige forholdene, og lurte på hva som egentlig hadde skjedd i forkant av kampen.

- Sveits er kjent for kuer, men de har tatt det for langt når de har latt 50 av dem bruke dagen sin på å gresse på denne banen, skriver bettingselskapet Coral på sine side.

- Jeg kan ikke tro hvor forferdelig denne banen er i Sveits, skriver sportsjournalisten Stefan Bienkowski, som jobber for blant annet New York Times og Washington Post.

De var ikke alene om å mene at St. Jakob-Park stadions gressteppe var av det elendige slaget denne kvelden.

Det var gjestene fra Nord-Irland som hadde kampens første store mulighet da Chris Brunt fyrte løs fra distanse. Keeper Yann Sommer fikk slått unna til corner.

Derfra og ut skulle veldig mye handle om Sveits, og spesielt Haris Seferovic. Benfica-spissen fikk nemlig sjanse på sjanse på sjanse, men maktet ikke å finne nettmaskene.

En av de som bet seg merke i dette var Eurosport-kommentator Ptter Bø Tosterud.

De elendige forholdene la ikke noe godt grunnlag for hverken eller av lagene, og flere ganger humpet ballen opp i avslutningsøyeblikket, og dermed suste mange av skuddforsøkene over mål.

Likevel holdt det hele veien inn for Sveits og trener Vladimir Petkovic. Med 0-0, og 1-0 i foregående kamp mot Nord-Irland, er nemlig hans menn klare for VM.

Dette er det tredje VMet på rad der Sveits er med, og vi må tilbake til 2002 for å finne et mesterskap Sveits ikke var med i.

For Nord-Irlands del må de nok vente i minst fire år til på et VM-sluttspill. De har nemlig ikke spilt i et mesterskap siden 1986. Den gangen røk de ut etter gruppespillet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere