Sjokkert Carew besøkte domkirken

Foto: Kyrre Lien/Scanpix

John Carew viste sin respekt for ofrene etter fredagens terrorangrep.

25.07.11 13:28

Oslo (ANB): Søndag kveld besøkte England-proffen Oslo sentrum og fikk se blomsterhavet og de mange sørgende som omga Domkirken. Tusenvis av lys lyste i tillegg opp plassen foran kirketrappa i nattemørket.

- Dette er førte gang jeg er i sentrum siden angrepene skjedde, og jeg kom hit for å vise min respekt. Det har vært en helt tragisk helg, sa Carew til den amerikanske TV-kanalen CNNs reporter.

Spiste lunsj
England-proffen oppholder seg i Oslo-området for tiden, og priser seg i likhet med veldig mange andre lykkelig for at han ikke oppholdt seg i nærheten av regjeringskvartalet.

«I går spiste jeg lunsj bare 50 meter fra der bombene gikk av i ettermiddag. Klarer ikke en gang gjenkjenne stedet nå. Fryktelig!», skrev Carew på Twitter fredag kveld.

Til CNN sier England-proffen at han tror det norske folk sammen reiser seg etter de siste dagenes vonde opplevelser.

- Vi skal stå sterke som et folk, og vi skal ikke la disse forferdelige menneskene vinne, sier 31-åringen.

- Ikke lett å forstå
På spørsmål om terrorangrepet vil forandre Norge som land, svarer landslagsprofilen:

- Det kan det gjøre. Norge har imidlertid alltid vært et åpent land, og jeg håper ikke dette vil ødelegge det. Det er vanskelig å takle slike ting, og noe i samfunnet må nok endre seg fordi det er for lett å gjøre noe så grusomt som dette.

At et terrorangrep som det 32 år gamle Anders Behring Breivik iscenesatte fredag kunne ramme Norge, hadde aldri lørenskogingen drømt om.

- Det er ikke til å forstå at noe sånt kunne skje i dette fredelige landet med så mye kjærlighet og solidaritet. Jeg er sjokkert, sier Carew. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.