*Nettavisen* Sport.

Sjokkert etter supporterskandale

Hammarbys supportere gikk amok på bortebane mot Trond Magnussens Leksand. - Det var skikkelig kalabalik og mye politi, sier Magnussen til TV 2 Nettavisen.

29.01.05 15:21

Fredagens kamp mellom Leksand og Hammarby i Superallsvenskan, den nest høyeste hockeydivisjonen i Sverige, utartet seg til en publikumsskandale.

- Vi fikk ikke med oss så mye nede på isen, men det så ut som det var skikkelig kalabalik og mye politi i sving. Det så ut som en skikkelig fight, sier Trond Magnussen TV 2 Nettavisen om det som utspilte seg i Leksand Ishall.

Men urolighetene startet allerede før dommeren hadde droppet den første pucken. I firetiden fredag ankom en buss med 80 Hammarby-supportere Leksand, og bråket startet på den lokale sportspuben Leksandbaren.

Berserkgang
- En del av Hammarby-supporterne sprang ut av puben og rett inn i en nærliggende butikk der de stjal klær og gikk fullstendig berserk. En annen gruppe kastet ølglass mot politiet, forteller lederen for politiets innsatsstyrke i Leksand, Lars Hansson til Aftonbladet.

Politiet beordret fansen tilbake på bussen og fikk de transportert til ishallen. Der ble bråket trappet opp. Under pausen mellom første og andre periode brøt det ut et masseslagsmål inne på arenaens pub.

Politimenn slått ned
- 20 Hammarby-supportere blandet seg med Leksands supportere og det var skikkelig kaotisk før vi fikk roet situasjonen og stengt og tømt baren, forteller Hansson til avisen.

En Leksand-supporter fikk tre spark i hodet under bråket og ble sydd av hjemmelagets leger i garderoben. To politimenn ble også skadd, en etter å ha fått en flaske i hodet under basketaket som angivelig skal ha startet da en Leksand-supporter veivet supporterskjerfet sitt foran bortelagets supportere.

Stormet tribunen
Under tredje periode forsøkte en gruppering av Hammarby-fans å storme en av hjemmellagets tribuneseksjoner fylt av barnefamilier, men ble stoppet av politiet som på dette tidspunktet hadde fått tilkalt forsterkninger. En Hammarby-supporter ble arrestert, men ble sluppet fri senere på kvelden. Fire andre har blitt anmeldt og er under etterforskning for mishandling.

- Det er helt tragisk når slikt skjer, men det hender hevdigvis ikke ofte. Det er første gang jeg har opplevd slåssing på tribunen under en kamp før, sier Magnussen til TV 2 Nettavisen.

- Hammarby har lenge hatt problemer med en del av supporterne sine både når det gjelder fortball og hockey. Det er en viss gruppe der som er mer glad i bråk enn idrett, og det er kjedelig at en liten gjeng skal ødelegge.

Den tidligere tysklandsproffen som kom til Leksand i høst, er ikke redd for at denne episoden skal gi sporten et dårlig rykte.

- Nei, jeg tror ikke det. Ishockey er vel mer kjent for slåssing på banen, avslutter han.

Leksand vant for øvrig kampen 2-1.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.