Gå til sidens hovedinnhold

- Sjokkert og skuffet

Vegard Stake Laengens lag utelatt fra hjemlig sykkelfest.

Arrangøren av Tour of California har delt ut invitasjoner til Team Spidertech (Canada), UnitedHealthcare (US), Project 1t4i (Nederland) og Colombia-Coldeportes (Colombia).

Dermed havnet Team Type 1-Sanofi overraskende nok utenfor det gode selskap.

Ettersom det amerikanske prokontinentallaget har gjort sine saker bra under de foregående versjonene av rittet, slo avgjørelsen ned som en bombe i Vegard Stake Lagengens lag.

- Vi er sjokkerte og skuffet. Så langt denne sesongen er vi det med framgangsrike prokontinentale laget fra USA. Vi har også et dyptgående globalt rittprogram, sier Phil Southerland i Team Type 1.

Det har nemlig vært flere opp- enn nedturer for amerikanerne denne sesongen.

Laget er invitert til lørdagens Milano-Sanremo. Senere i sesongen venter Flèche Wallonne, Liège-Bastogne-Liège, Rogaland Grand Prix, Glava Tour, og Polen rundt.

- Likevel er vi ikke invitert til vårt eget hjemlands største sykkelritt, sukker Southerland.

I tillegg til de fire prokontinentale lagene, har Tour of California-arrangøren også funnet plass til åtte WorldTour-lag og fire lag fra kontinentalnivået.

- Vi har opplevd enorm framgang så langt i 2012. Daniele Colli var på podiet to ganger under Reggio Calabria, Georg Preidler vant klatretrøyen under Tour de Haut Var og Julien El Fares ble nummer to sammenlagt. Vi har til og med tatt femteplass med Aleksandr Serebriakov under Kuurne-Brussel-Kuurne, så vi vet at vi kan kjøre inn gode resultater mot verdens beste lag.

- At vi ikke får kjøre i California denne sesongen, er en frustrerende utfordring. Men vi skal løse dette og legge det bak oss.

Det er allerede klart at Team Type 1-Sanofi blir å finne under Glava Tour mellom 16.-20. mai. Amerikanerne står nå uten plass i både Giro d’Italia og Tour of California, noe som kan bety at laget de sender til Norge blir enda sterkere.

Det er allerede klart at lagets norske rytter, Vegard Stake Laengen, kjører rittet på hjemmebane.

PS! Bloggeren «The Inner Ring» påpeker at teamsponsor Sanofi er en direkte konkurrent til rittsponsoren Amgen, og at kommersielle hensyn dermed kan ligge bak eksluderingen av Team Type 1.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken