Gå til sidens hovedinnhold

Sjokkert over Guardiolas behandling av stjernen: - Forstår det ikke

Eksperten mener Manchester City-sjefen har tappet spilleren for selvtillit og mener Liverpool bør utnytte situasjonen.

Raheem Sterling har i en årrekke vært blant Manchester Citys beste spillere, men denne sesongen har lite fungert for mannen som storspilte i sommerens EM.

Sterling har kun startet to ganger i Premier League denne høsten og står bokført med én scoring. Den kom i 5-0-seieren mot nyopprykkede Norwich.

Angrepsspilleren har blitt brukt både som høyrekant, venstrekant, hengende spiss og spiss i løpet av få kamper og han spilte i sistnevnte posisjon da Manchester City bare klarte 0-0 hjemme mot Southampton i Premier League denne helgen.

LES OGSÅ: Reagerer på disse bildene av United-stjernen: - Jeg kan ikke tro det

Tidligere Manchester United-spiller Rio Ferdinand legger ikke skjul på at han er sjokkert over hvordan manager Josep Guardiola behandler Sterling.

Ferdinand: - Forstår det ikke

Han mener det kan virke som spanjolen har mistet troen på stjernespilleren.

- Han har mistet selvtilliten fordi han har blitt satt ut av laget. Han var i sonen og produserte varene, sier Ferdinand i sitt Vibe with Five show, ifølge The Mirror.

- Dette var fyren de gikk til når de trengte et mål. I mange år. Plutselig er han helt ute i kulden. Jeg er sjokkert. Jeg forstår det ikke, sier den tidligere stopperen.

Ferdinand mener Guardiola bommer med måten han behandler Sterling.

LES OGSÅ: Neville og Keane bekymret etter å ha sett Kane spille: - Alarmbjellene ringer

- Pep Guardiola treffer blink oftere enn han bommer, men med Sterling ...

- Det må være klubber der ute som følger med på hvordan dette utvikler seg, fordi disse klubben ville tatt Sterling så fort de kunne, mener Ferdinand.

Mener Liverpool må slå til

Som en følge av manglende tillit har det allerede blitt spekulert i om Sterling kommer til å bli solgt i januar og Liverpool har blitt nevnt som en mulig destinasjon.

26-åringen ble som kjent hentet til Manchester City fra nettopp Liverpool i 2015. En overgang som på den tiden ble ansett som kontroversiell.

- Hadde jeg vært Liverpool, hadde jeg hentet Sterling i morgen, sier Ferdinand.

Sterling har også blitt satt i forbindelse med Real Madrid, men det er usikkert om den spanske storklubben fortsatt følger engelskmannen like tett.

LES OGSÅ: PL-klubb skal ha lagt 182 millioner på bordet for Ligue 1-profil, men så skjedde noe uventet: - Ble rasende

The Mirror skriver at om situasjonen ikke bedrer seg for angrepsspilleren, kan det være aktuelt med et lån i januar, om om det ikke finnes andre muligheter.

Guardiola: - Han er farlig og klar

Guardiola på sin side, ønsker ikke å bidra til ytterligere spekulasjoner og sa følgende om spilleren etter helgens uavgjortkamp mot Southampton.

- Han var veldig aktiv i måten han beveget seg på, men fotball avhenger mye av hvor bra vi er i oppbyggingen av angrepene. Når vi gjør det bedre, vil spissene og vingene våre få mer å jobbe med, sier den spanske manageren.

LES OGSÅ: Carragher mener Ronaldo skaper like mange problemer som han løser

- De offensive midtbanespillerne våre må være bedre. I dag slet de litt og det er grunnen til at Sterling ikke fikk mange baller, men han er alltid farlig og klar.

Sterling står bokført med 115 mål på 298 kamper for City siden 2015-overgangen.