Sjokkert over norske matvaner

Foto: Scanpix

Den svenske trenerlegenden Tommy Sandlin ble sjokkert over matvanene til spillerne i Trondheim Ishockeyklubb da han overtok klubben.

Ernæringsrådene fra Olympiatoppen ble ikke fulgt i ishockeymiljøet. Men da svensken overtok TIL, ble lunchbordet ryddet for brødskiver med brunost.

Ikke overrasket
- Jeg burde egentlig ikke blitt så overrasket. Da jeg var trener for det svenske landslaget, var vi i flere år på besøk i Norge og spilte kamper. Den norske lunsjen holdt ikke mål da heller, vi måtte til slutt forhåndsbestille maten.

- Det fantes jo flotte ernæringsråd fra Olympiatoppen. De ble bare ikke fulgt. Det var spillere som gikk ned i vekt da vi økte treningsdosene i sommer. Nå har særlig de yngre skjønt nødvendigheten av å spise ordentlig, sier Sandlin til Aftenposten.

Dårlig disiplin
Han var også sjokkert over treningskulturen til spillerne da han kom til klubben. Spesielt var disiplinen under sommertreningen elendig. Noen av de eldre nøyde seg med å trene lett for seg selv, mens de unge viste både vilje og styrke til å trene de mengdene Sandlin påla spillerne.

- Men man må ikke glemme at forutsetningene i Norge er mye dårligere enn i Sverige. Her har alle spillerne en jobb ved siden av, og de kommer ikke akkurat uthvilt på treningene. Mangelen på isflater gjør at vi ikke heller får så mye istid som vi ønsker, sier Sandlin til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag