Sjokkert Shampo mistet romkamerat

Foto: Johansen, Erik (Scanpix)

- Jo mer jeg tenkte på det, jo mer sjokkert ble jeg, sier Espen Knutsen til Nettavisen.

JORDAL (Nettavisen): En hel verden er preget etter at et fly krasjet i den russiske byen Jaroslavl onsdag ettermiddag.

43 mennesker mistet livet - 27 av disse var hockeyspillere på KHL-laget Lokomotiv Jaroslavl, noe som har rystet hockeymiljøet.

- Det er alltid tragisk at et fly krasjer uansett hvilke mennesker som sitter i det, fordi det er jo mennesker. Men nå føler vi det enda tettere på oss, fordi det er ishockeyspillere, sier Stavanger Oilers-trener, Petter Thoresen til Nettavisen.

Shampo mistet romkamerat
Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen ble meget preget av ulykken.

- Jeg ble sjokkert. Jo mer jeg tenkte på det, jo mer sjokkert ble jeg. Det er fryktelige greier, sier hockeylegenden til Nettavisen.

Treneren forteller at tragedien har vært den store «snakkisen» i Vålerenga-garderoben. Ulykken har gått sterkt innpå Shampo. Hans tidligere lagkamerat i Anaheim Mighty Ducks, Ruslan Salei, var en av de som mistet livet i flystyrten.

- Ja, jeg kjente en som omkom. Jeg bodde på rom med han under en treningsleir med Anaheim, så han kjente jeg godt, beretter Knutsen.

-Tøft for alle
For Oilers-trener Petter Thoresen kom nyheten med ekstra frykt - sønnen Patrick Thoresen er nemlig proff i KHL.

- Heldigvis fikk jeg tidlig beskjed om at det ikke var laget til sønnen min. Men det gikk en støkk i meg, og jeg ble egentlig helt rar. Det er tragisk at mange har mistet en far, en mann og at en hel by har mistet et lag, sier Thoresen.

Han forteller at det også har gått hardt inn på sønnen Patrick.

- Han er sjokkert han også. Han er jo enda tettere på de menneskene. Han har spilt sammen med dem og hatt relasjoner med dem. Det er tøft for alle der borte, sier treneren.

- Nå håper jeg de setter ned foten og sørger for at det blir mer sikkerhet rundt flying i Russland, uttaler Thoresen.

Skal markeres
Også landslagstrener Roy Johansen uttrykker sin sorg over det som skjedde.

- Det er en ufattelig tragedie for hele ishockeysporten. Det er tragisk at så mange dør i en ulykke - og så mange unge med familie og så videre. Det går utover veldig mange, sier Johansen.

Nå skal norsk ishockey markere tragedien med et minutts stillhet i alle kampene i åpningsrunden i Get-ligaen denne helgen.

- Det syns jeg er fint - at vi viser oppmerksomhet til denne tragiske ulykken, sier Petter Thoresen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.