RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Heiko Jungo (Scanpix)

Sjokkert toppscorer

Sist oppdatert:
Veigar Páll Gunnarsson har vondt for å tro at det er riktig navn på toppen av Tippeligaens scorerliste.

NADDERUD (TV 2 Nettavisen): Han er Tippeligaens toppscorer og høyaktuell for utlandet, men hadde ikke tro på at toppscorertabellen skulle se slik ut etter drøyt halvspilt serie.

Omskolert
- Egentlig er jeg en midtbanespiller. Jeg spilte i KR Reykjavik de to siste sesongene før jeg dro til Stabæk i 2004, og da spilte jeg offensiv midtbanespiller hele tiden. Først da jeg kom hit til Bærum begynte jeg å spille spiss, sier 26-åringen til TV 2 Nettavisen.

Uten at det gjorde at islendingen fikk tro på at han skulle kunne titulere seg som Tippeligaen toppscorer.

- Jeg er først og fremst en møtende spiss, og de scorer ikke fullt så mange mål. Jeg ligger ikke så mye inne i boksen, men gode headinger og et godt skudd kan nok ha hjulpet meg på veien.

For å si det mildt. Partnerskapet med Daniel Nannskog har alene gitt Stabæk 19 mål i år. Av klubber har bare Brann, Lillestrøm og HamKam scoret flere mål enn de to Stabæk-spissene, Rosenborg like mange:

Ni Tippeliga-klubber har altså scoret færre mål enn Bærums vidunderpar tilsammen!

- Egentlig hadde jeg ikke trodd at jeg skulle score mer enn maksimalt syv mål halvveis i sesongen, men samarbeidet med Daniel (Nannskog) har fungert helt utrolig i år.

Forespørsler
Så godt at mange klubber fra de større ligaene har tatt kontakt med Gunnarssons agent, den gamle islandske landslagsspilleren Arnór Gudjohnssen.

- Jeg har aldri lagt skjul på at jeg kunne tenke meg å spille for en av de store ligaene - Spania, Frankrike, Italia, Tyskland, England og Nederland. Men det må være et skikkelig tilbud for at jeg skal bytte klubb.

Stabæks Benny Gullfot har kontrakt ut sesongen, så står han fri til å gjøre hva han selv ønsker. Selv om agent Arnór Gudjohnssen har fått en rekke henvendelser fra klubber som er interesserte, så tar ikke den islandske landslagsspissen hva som helst.

- Det må komme et godt økonomisk tilbud fra et godt lag, og de må spille god fotball.

- Jeg trives så godt i Stabæk at jeg har ikke noe behov for å hoppe på noe som ikke er attraktivt, understreker Stabæks nummer 10.

Agentbesøk kommende uke
Neste uke kommer hans agent Arnór Gudjohnssen, far til Eidur i Barcelona, til landet. Da skal de sette seg ned og prate om veien videre.

- Det er mange som har ringt ham og forhørt seg om meg. Likevel er det umulig å si noe om når og om det kommer noe tilbud, så det er vanskelig å si når en endelig avgjørelse om min videre karriere kan tas.

- Jeg trives svært godt i Stabæk, og kan selvsagt komme til å fortsette her. Likevel håper jeg klubben har forståelse for min situasjon, skulle det komme et attraktivt tilbud på bordet.

Stabæk-trener Jan Jönsson utelukker i alle fall ikke at et slikt tilbud vil komme.

- Veigar (Páll Gunnarsson) er en veldig viktig spiller for oss, som det vil være svært vanskelig å erstatte, skulle vi miste ham.

- Han har utrolig mye, han er teknisk, bevegelig og har god spilleforståelse.

Selv på dårlige dager får han gjort mye ut av seg.

- I vår forrige kamp mot Tromsø hadde han egentlig en dårlig kamp. Likevel scorer han et mål, og legger en genial pasning til Daniel (Nannskog) på 2-1. Det sier det meste!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere