TSJEKKIA - SVEITS 2-5:

De sveitsiske ishockeyherrene tok en ny skalp i VM da Tsjekkia ble banket 5-2 i Globen mandag.

- Kall det gjerne en drømmestart. Hadde vi vunnet én av disse kampene, hadde det vært veldig bra, strålte den sveitsiske landslagssjefen Sean Simpson.

Så langt er tre hockeystormakter slått i tur og orden. Sverige ble satt på plass med 3-2 i åpningskampen fredag.

Møter Norge
Deretter ble Canada like overraskende beseiret på straffer før tsjekkerne ble rundspilt i en tredjeperiode der Sveits vant 3-0.

Riktig nok hadde sveitserne fra før rotet bort en 2-0-ledelse. Simpson vet at fire gruppekamper gjenstår og vil ikke juble for tidlig.

- Vi har rykte på oss om å spille bra mot topplagene og svakere mot lag vi skal slå. Det gjelder å beholde konsentrasjonen, sa han.

Sveits topper Norges VM-gruppe med åtte poeng på tre kamper. Norge har to strake seirer og møter Canada tirsdag.

For Tsjekkia, som har ti NHL-stjerner i laget, har turneringen startet elendig. Kun ett poeng er sikret på de første tre oppgjørene.

Slapp med skrekken
For den svenske hjemmefansen ble det noen nervøse timer i Globen da «Tre kronor» var i aksjon mot Hviterussland mandag kveld.

I mesterskapssammenheng har Sverige slått hviterusserne i seks av sju kamper. Det eneste tapet kom i OL-fiaskoen i 2002, og mange av de drøyt 10.000 tilskuerne hadde nok nettopp den nedturen i bakhodet da gjestene tok ledelsen 1-0.

Svenskene leverte ingen stor kamp, men slo tilbake og vant 2-1 etter Fredrik Petterssons matchvinnerscoring midtveis i tredje periode. Landslagssjef Pär Mårts var lettet etter at VMs andre seier var i boks.

- Det var ikke helt godkjent, men vi vant iallfall, sa Mårts.

I Helsingfors-gruppen topper vertsnasjonen Finland med åtte poeng etter 3-1-seieren over Frankrike mandag. Onsdag er det storkamp mellom ubeseirede Russland og USA. (©NTB)