*Nettavisen* Sport.

Sjokkerte Solskjær og stjernene

Foto: (AP/Scanpix)

Henrik Larsson spår en forrykende vårsesong for Manchester United. Men først venter omkamp mot Reading i FA-cupen.

18.02.07 09:03

MANCHESTER UNITED – READING 1-1:«De røde djevlene» marsjerer videre i Premier League og Champions League - men sliter litt i FA-cupen.

Med Ole Gunnar Solskjær fra start - som kaptein - herjet Manchester United i perioder med Reading i FA-cupens femte runde, men må ha omkamp for å sikre seg en eventuell billett til åttendelsfinalen.

Scoring ikke godkjent
Solskjær fikk en scoring tvilsomt annullert i tidlig første omgang. Men like før hvilen fikk hjemmelaget omsider scoringen de jaktet på.

Michael Carrick sendte i vei et langskudd som strøk seg ned i nærmeste hjørne etter pasning fra Cristiano Ronaldo. Men etter sidebyttet sjokkerte Reading hjemmepublikum på Old Trafford og utlignet til 1-1 ved islendingen Brynjar Björn Gunnarsson.

Manchester United hadde nok sjanser av til å avgjøre kampen, men Sir Alex Fergusons menn klarte ikke å score vinnermålet. Kampen endte 1-1 på Old Trafford, og det må dermed omkamp til for å avgjøre hvem som går videre i den tradisjonsrike FA-cupen.

Henke er optimist
Likevel mener Henke, som startet kampen på benken og kom inn for Ole Gunnar Solskjær i det 74. minutt mot Reading, at Manchester United går en suksessfull vårsesong i møte.

Svensken tror Sir Alex Fergusons menn kan gå til topps i Champions League - det kanskje gjeveste klubbtrofeét i internasjonal fotball.

- På treningene ser jeg meg rundt og ser spillere som kan gå direkte inn i startoppstillingen, uten at vi svekkes, sier Henke til The Sun.

Han skal etter planen vende tilbake til Helsingborg i mars, men tror United klarer seg veldig bra uten hans tjenester.

- Endelig oppdaget styrken
- Det er nå jeg virkelig har oppdaget styrken i dette laget, og at vi har en tropp av kvalitetesspillere. Hver eneste spiller i stallen har noe å tilføre. Klubben har vært dyktig på å dyrke frem egne spillere, og spillerne som har blitt kjøpt har vært smare trekk, mener svensken.

Henke spår at Manchester United kommer til å fortsette med sin offensive spillerstil også i Champions League til uken.

- Jeg tror aldri du får se et Manchester United som ikke ønsker å angripe å score mål, fastslår Larsson.

- Slik det skal være
United har imidlertid et tøft spilleprogram fremover - med omkamp i FA-cupen, Champions League-kamper mot Lille og en tøff innspurt i Premier League.

- Men slik er det i en klubb som Manchester United. Det er hva det hele handler om - spille mange og gode kamper, mener han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.