*Nettavisen* Sport.

Sjokkerte Tottenham

Foto: Phil Noble/REUTERS

- Jeg trodde vi var døde og begravet, sier Harry Redknapp.

22.01.09 07:28

Tottenham hadde 4-1 å gå på fra første kamp i den engelske ligacupen, men var bare to minutter unna et sensasjonelt sammenlagttap for Burnley onsdag kveld

Defoe-miss
Man kunne ane en sensasjon da Robbie Blake utnyttet at Tottenham-keeper Ben Alnwick sto feilplassert og satte inn 1-0 etter 35 minutter, men det virket lenge som om gjestene likevel hadde full kontroll på finaleplassen.

Men Burnley ville ikke gi seg.

Jermaine Defoe viste sjelden ineffektivitet da han mistet kontrollen på ballen alene med Burnleys keeper Brian Jensen midtveis i andre omgang, og dette visste hjemmelaget å utnytte.

Chris McCann la på til 2-0 med et kvarter igjen av kampen, etter herlig forarbeid av nevnte Blake, og jubelen steg til himmels på Turf Moor da Jay Rodriquez la på til 3-0 bare tre minutter før full tid.

To minutter unna
Med 4-4 sammenlagt gikk kampen til ekstraomganger, der Tottenham nå måtte score for ikke å ryke ut på bortemålsregelen. Og lenge så det stygt ut.

Tre minutter før slutt la David Bentley inn et perfekt innlegg, men Spurs-spissen Roman Pavlyuchenko sto bare å så på at ballen gikk forbi. Det kunne virke som om russeren hadde gitt fullstendig opp, men minuttet senere revansjerte han seg.

Et nydelig Tottenham-angrep endte opp hos nettopp Pavlyuchenko, som la ballen bak Brian Jensen og i mål fra 14 meter.

Da Jermaine Defoe la på til 3-2 på overtid var det ikke tvil lenger, og sikret londonlaget en etterlengtet finaleplass.

Finalen i ligacupen mot Manchester United spilles på Wembley søndag 1. mars, der Tottenham kan få en liten opptur i en ellers trist sesong.

Klikk på bildet for å forstørre.

Harry Redknapp var ikke fornøyd etterpå.

- Jeg trodde vi var utslått. Rett før slutt slo det meg at dette kom til å bli mitt flaueste fotballøyeblikk. Tre minutter før slutt var det egentlig game over. Jeg så ikke på noen måte at vi kom til å score, sier Tottenham-manageren.

Så gjorde altså superspissene det for ham.

- Det er grunn til å puste ut nå, men det er en vanskelig jobb her. Vi trenger noen fysisk sterkere spillere til denne klubben. Vi er verken psykisk eller mentalt sterke nok. Det er skremmende det jeg har sett til nå.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag