RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjokkexit for Okparaebo i EM

SLÅTT UT: Ezinne Okparaebo kom seg ikke videre fra semifinalen på 100 meter.
SLÅTT UT: Ezinne Okparaebo kom seg ikke videre fra semifinalen på 100 meter. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
- Det gikk ikke som det skulle.

Etter årsbeste i kvalifiseringen bar det rett ut i semifinalen på 100 meter for Ezinne Okparaebo i friidretts-EM onsdag kveld.

11,24 tirsdag ble til 11,46 da det gjaldt enda mer. Det som skulle bli til en sikker plass i finalen senere onsdag, ble ikke det. Okparaebo fikk ikke til løpet, og hun fikk heller ikke noe hjelp av 1,9 sekundmeters motvind i det første heatet. Hun kom inn til fjerde beste tid. De to beste i hvert heat gikk videre, men tiden til Okparaebo var ikke bra nok til at hun kom videre som én av de to på tid utenom de direktekvalifiserte.

Synd

– Det var synd. Det ble ikke noen finale, konstaterte en ordknapp og skuffet 26-åring etter den overraskende tidlige exiten fra mesterskapet.

Det var heller ikke snakk om at hun stivnet.

– Jeg kom bra ut som alltid, men det ble bare et maseløp.

– Hvor skuffet er du?

– Det gikk ikke som det skulle gå. Det er små marginer. Det er bare å fortsette å jobbe. Jeg hadde veldig mye motvind. Det var ikke like mye vind for de andre, sa Okparaebo.

Det har hun rett i. Heat nummer to hadde 0,6 sekundmeters medvind. I den tredje semifinalen var det vindstille. Noen ganger har man dagen, andre ganger ikke. Det ble som det ble. Jeg har ikke satt meg ned og analysert det ennå. Det får jeg gjøre etterpå.

Vil seg ikke

Det vil seg liksom ikke helt for Ezinne Okparaebo i EM-sammenheng. I de forrige to europamesterskapene er det blitt 4.-plasser på henne.

Denne gangen var hun ikke i nærheten av å matche det.

Nederlandske Dafne Schippers var raskest i semifinalen. Hun hadde 11,08 i det andre heatet.

Heatet til Ezinne Okparaebo ble vunnet av franske Myriam Soumare på 11,17. Det var semifinalens tredje raskeste. Ivet Lalova vant den tredje semifinalen på 11,15. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere