Sjokkexit for Serena

Foto: PA Photos/Scanpix

Og det samme skjedde med verdensener Caroline Wozniacki.

27.06.11 18:51

Serena Williams har vært en av de dominerende spillerne i kvinnetennis i mange år og så sent som i fjor gikk hun til topps i Wimbledon.

Under årets utgave av den prestisjetunge gressturneringen klarte hun imidlertid ikke å forsvare den tittelen. Mandag røk hun nemlig hodestups ut.

Vært ute med sykdom
Franske Marion Bartoli ble for sterk i åttendedelsfinalen og slo den amerikanske jenta i to strake sett. Bartoli vant med sifrene 6-3, 7-6 (8-6).

Williams, som nylig var tilbake på tennisbanen etter skader og sykdom, røk dermed ut fra turneringen på et så tidlig tidspunkt for første gang siden 2005.

Hun blir også bare den fjerde regjerende mesteren i Open-æraen, som ikke kommer seg til kvartfinalen det påfølgende året.

- Utrolig glad
Bartoli er heller ikke ukjent med å gjøre det skarpt i Wimbledon. I 2007 spilte den franske jenta seg til finale, der hun tapte for Williams-søster Venus.

26-åringen var før turneringen ranket som nummer ni i verden, mens Serena Williams var nummer 25.

- Jeg er utrolig glad over hva jeg fikk til i dag. Spesielt siden det var mot Serena, som er en meget tøff konkurrent, sier Bartoli ifølge BBC.

- Det var en god prestasjon, men allerede i morgen er det en ny dag. Det er viktig å tenke på det som skal skje framover nå, sier den franske jenta.

Wozniacki ute
Ellers i kvinneklassen tok også russiske Maria Sjarapova og hviterussiske Victoria Azarenka seg videre mandag.

Femteseedede Sjarapova vant med sifrene 6-4, 6-2 over kinesiske Shuai Peng, mens Azarenka vant over Nadja Petrova med 6-2, 6-2.

For danske Caroline Wozniacki gikk det imidlertid ikke fult så bra.

Verdenseneren gikk på en lei smell mot Dominika Cibulkova med 6-1, 6-7 (5-7), 5-7. Dermed er Wozniacki i likhet med Williams utslått.

I herreklassen tok blant andre hjemmehåpet Andy Murray seg videre, da han beseiret Richard Gasquet med sifrene 7-6, 6-3, 6-2.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag