Sjokknederlag for Nadal

Rafael Nadal tapte sin første tenniskamp i 2015 da han gjorde comeback under ATP-turneringen i Qatar tirsdag.

Rafael Nadal tapte sin første tenniskamp i 2015 da han gjorde comeback under ATP-turneringen i Qatar tirsdag. Foto: Johannes Eisele (Afp)

Rafael Nadal tapte sin første tenniskamp i 2015 da han gjorde comeback under ATP-turneringen i Qatar tirsdag.

Spanjolen har vært borte fra tennisbanen i to måneder på grunn av skade, og ingenting tyder på at veien tilbake til verdenstoppen blir kort for den tidligere verdenseneren.

Tirsdag kveld tapte han 6-1, 3-6 og 4-6 for den ukjente tyskeren Michael Berrer i Doha. 34 år gamle Berrer er i øyeblikket ikke blant de 100 beste på verdensrankingen og måtte kvalifisere seg for turneringen i Qatars hovedstad.

– Det var mange små ting som ikke lyktes for meg i dag. Det er tredje gang at jeg gjør comeback etter skade, så vi må se hvordan det går om et par måneder. Jeg hadde håpet å komme godt i gang, men slik gikk det ikke i dag, sa Nadal.

Om bare et par uker er det tid for sesongens første Grand Slam-turnering, Australian Open, og Nadal begynner å tvile om han i det hele tatt kommer til start.

– Jeg vil gjerne spille Australian Open, for det er en turnering jeg liker godt. Men jeg vet ikke om det lar seg gjøre. Jeg skal prøve, men går det ikke, spiller jeg i Rio og Buenos Aires i stedet, sier spanjolen.

Michael Berrer avslutter for øvrig tenniskarrieren etter årets sesong. Sånn sett kunne det knapt passet bedre og få med seg en stor skalp allerede i innledningen på det nye året.

– Dette er en av de kampene jeg vil huske for alltid. Men la oss være litt realistiske. Det var hans første kamp etter en lengre skadepause, sa Berrer. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.