*Nettavisen* Sport.

Sjokkskade rystet spillerne

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Tapet på overtid var ille, men Lillestrøm var like opprørt over skaden på unggutten Stian Ringstad (18).

10.07.10 22:00

LILLESTRØM - ROSENBORG 1-2:

ÅRÅSEN STADION (Nettavisen): - Han har brukket et bein i leggen, og kanskje er det brudd i ankelen også. Det er meget uheldig og trist å miste en spiller på den måten, sier LSK-trener Henning Berg til Nettavisen.

Ringstad, som ikke lenge før kampstart måtte steppe inn for en syk Karim Essediri, gikk ned for full telling etter bare seks minutter spill. Det så ut som om han fikk all tyngden på ett bein, samtidig som han vrikket foten. At det var en alvorlig skade merket spillerne rundt ham med en gang, to LSK-spillere ga blaffen i ballen og tok seg heller av Ringstad.

- Forferdelig trist for gutten. Du må regne med skader i fotball, men det er alltid fælt når sånne alvorlige ting skjer, sier LSK-lagkaptein Frode Kippe.

U19-landslagsspilleren ble raskt fraktet ut på båre og sendt til legevakten for røntgenundersøkelse. Der ble det konstatert to brudd i foten, dermed er sesongen over og han må gjennom en omfattende operasjon.

Skrøt av unggutta
Ringstad var en av fire nye spillere på laget siden 1-4-tapet for Vålerenga sist helg. Sammen med Mathis Bolly (19), Kristoffer Tokstad (20) og Anthony Ujah (19), erstattet han gamlegutta Arild Sundgot (32), Lasse Eriksen (27), Espen Søgård (30) og Essediri (31). Endringene gjorde nytten, det holdt nesten helt inn mot serieleder Rosenborg.

- Spillerne holdt et høyt nivå og vi fikk mer og mer kontroll i andre omgang, selv om Rosenborg var best i første. Derfor er det surt at vi tapte helt på slutten. Vi er veldig, veldig skuffet nå, sier LSK-trener Berg.

Like før Mikael Dorsin scoret seiersmålet på overtid, var LSK nære på å gjøre 2-1 og påføre trønderne deres første tap i 2010. Først ved Nosa Igiebor, som skjøt rett på en forsvarspiller fra fem meters hold. Deretter ved alltid farlige Ujah, som vant en duell med både keeper og midtstopper og skjøt utenfor. I angrepet som fulgte etter Ujahs nesten-scoring, puttet Dorsin.

- Jeg mener at vi burde ha klarert ballen før det ble farlig, sier Berg om den avgjørende scoringen.

Les alt om runden: Rosenborg sikret seieren på overtid

Straffe?
Like etter stormet LSK i angrep – og burde hatt straffe, ifølge både Berg og Kippe.

- Frode ble måkt ned av keeper, jeg mener vi burde hatt straffe, sier Berg.

Kippe er sikker på at keeperen felte ham:

- Ujah vant en duell og fikk flikket ballen til meg. Keeper reddet og jeg jaget returen, og da mener jeg at jeg blir tatt.

Mye å jobbe med
Etter å ha gått ubeseiret gjennom hele sesongen siden 14. mars, og imponert med solid forsvarspill, har LSK gått på flere smeller den siste tiden. 2-4 for Follo i cupen, 1-4 for Vålerenga sist helg, og nå 1-2 for RBK.

- Vi har mye å jobbe med om dagen, og det hjelper ikke med alle skadene. Men jeg synes vi viser mye bra både mot Vålerenga sist, særlig den første omgangen, og andre omgang mot Rosenborg i dag, sier Berg.

Dessverre for kanarifuglene hadde RBK to svenske superbacker som scoret hvert sitt mål.

- De er gode spillere begge to. Og veldig gode på dødballer, måtte Berg erkjenne.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.