*Nettavisen* Sport.

Sjokkstart for Federer

Foto: AP/Scanpix

Men sveitseren hentet seg inn og kan fortsette jakten på Pete Sampras.

25.01.09 10:54

Roger Federer hadde et skuffende år i 2008. Rafael Nadal slo seg til topps på tennisrankingen og utklasset Federer ved flere anledninger.

Det er dermed en revansjesugen Roger Federer som deltar i årets første Grand Slam-turnering, Australian Open.

Kan bli historisk
Men sveitseren er nok ikke bare opptatt av å ta tilbake tronen fra Nadal som den beste tennisspilleren. For Federer kan 2009 være året der han virkelig blir en tennislegende.

For før årets Australian Open står sveitseren med tretten Grand Slam-titler. Det er kun én bak Pete Sampras’ fjorten. Altså kan Federer ta igjen Sampras ved å vinne i Australia.

Tung start
Og etter å ha vist god form innledningsvis var det forventet en enkel seier mot 20.seedede Tomas Berdych i fjerderundekampen.

Men tsjekkeren skulle vise seg å by på mer trøbbel enn ventet for den rekordjagende Federer. For selv om Federer hadde flere muligheter til å ta kommandoen i de første settene, hadde Berdych hele veien et svar.

Enten det var en knallhard serve, flott retur eller viktige vinnere plukket Berdych disse fram som kaniner ut av hatten.

Og med ett hadde tsjekkeren tatt de to første settene.

Først da skjønte Federer alvoret og begynte å spille slik han har blitt kjent for. Berdych gjorde også flere feil og etter hvert malte sveitseren i vei. 4-6 6-7 6-4 6-4 6-2 var de endelige settsifrene og Federer er dermed klar for kvartfinalen, der han møter argentineren Juan Martin Del Potro.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag