*Nettavisen* Sport.

Sjokktap for Barcelona

Foto: Alvaro Barrientos / AP / NTB scanpix

Rotet bort en tomålsledelse.

19.01.13 21:45

Barcelona har nesten ikke kjent på følelsen av poengtap denne sesongen. Før lørdagens oppgjør hadde storklubben kun avgitt to poeng fra 2-2-kampen mot Real Madrid tidlig i oktober. Først etter 20 seriekamper kom tapet.

- Jeg må gratulere Real Sociedad med seieren. Vi fikk to stolpetreff og to gode sjanser før pause. Vi kontrollerte kampen, men det ble vanskeligere etter hvert, sa Barcelona-trener Tito Vilanova.

Innbytter Imanol Agirretxe ble den store helten for hjemmelaget da han scoret vinnermålet i det 90. minutt.

Messi scoret
Ganske tidlig i kampen så alt så ut til å gå riktig vei for Barcelona. Lionel Messi scoret kampens første mål etter bare sju minutter, mens Pedro la på til 2-0 midtveis i første omgang.

Bortelaget kunne ledet med større sifre til pause, men måtte konstatere at ledelsen kun ble på ett mål. For i det 41. minutt sørget Gonzalo Castro for Real Sociedads redusering. Det ble startskuddet for et uventet comeback av det baskiske hjemmelaget.

Advarte Pique
Barcelona fikk forsvarsspiller Gerard Piqué utvist etter 57 minutter for sitt annet gule kort. Vilanova sa etter kampen at han advarte Pique før utvisningen.

- Jeg fortalte Gerard at dommeren kom til å gi ham det røde kortet neste gang han laget et frispark. Det skjedde også. Vi hadde kampen under kontroll, men utvisningen endret alt.

Det hjalp ikke katalanerne at Javier Mascherano kom inn for Cesc Fàbregas for å prøve å tette hullet i forsvarsrekken. Ikke lenge etterpå utlignet Castro til 2-2.

Tapet er på ingen måte kritisk for Barcelona. Den suverene serielederen har fortsatt et klart forsprang på elleve poeng ned til toer Atlético Madrid. Sistnevnte møter Levante på hjemmebane søndag.

Tidligere lørdag vant Granada 2-0 over Rayo Vallecano på eget gress. Et selvmål av Jordi Amat og en scoring av Recio ga vertene seieren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag