RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Sjokktap: Roger Federer er ute av Australian Open. FOTO: NTB scanpix
Sjokktap: Roger Federer er ute av Australian Open. FOTO: NTB scanpix Foto: Athit Perawongmetha (Reuters)

Sjokktap for Federer

Sist oppdatert:
Det er fjorten år siden sist det sveitsiske tennisikonet har røket ut så tidlig i Australian Open.

Roger Federer, som er ranket som nummer to i verden på ATP-rankingen, gikk på et sensasjonelt tap mot italieneren Andreas Seppi i Australian Open (AO) i natt.

Andreas Seppi er ranket som nummer 46 i verden.

- Jeg bare prøvde mitt beste og det er åpenbart en av mine beste kamper, sa Seppi, ifølge BBC.

Etter fire sett var Federer ute med sifrene 6-4, 7-6(5), 4-6, 7-6(5).

- Det var bare en et dårlig dag. Jeg ønsket å spille bedre, men det ble tøft etter å ha tapt de to første settene, uttalte Federer.

Detter var sveitserens tidligste AO-nederlag siden 2001. Seppi hadde før nattens kamp klart å vinne kun ett sett mot den sveitsiske tennisstjernen i deres ti foregående kamper.

- Jeg hadde sjanser til å komme tilbake i kampen ved to anledninger, men jeg tok den ikke. Jeg vant ikke de riktige poengene i dag, avslutter Federer.

Eurosports svært dyktige kommentator, Sverre Krogh Sundbø, satt engasjert og så kampen, mens hans forberedte seg til sin egen økt.

EUROSPORT-KOMMENTATOR Sverre Krogh Sundbø.

- Jeg satt og skrek for full hals under kampen. Dette var fryktelig spennende. Seppi spilte meget godt, og når Federer har en dag hvor han ikke er helt «på» og gjør så mange upressa feil, så er Seppi en for god tennispiller til at Federer kan seile på hvor god han er, sier Sundø.

Selv om ikke Seppi har slått Federer på deres ti siste møter, presiser Sundbø at selv om favoritten og verdenstoer Federer tapte i dag, så er han ingen fallen stjerne.

- Federer har sett bedre ut enn på lenge i det siste. Han viste ikke det i dag, men han ble på ingen måte totalt utspilt. Federer var med hele veien, fortsetter han.

Tidligere har vi sett at verdenstreer Rafal Nadal har slitt med magesmerter under turneringen, likevel vil ikke Sundø avskrive spanjolen fra tittelen.

- Jeg synes Novak Djokovic ser utrolig sterk ut, men vi vet hva Nadal står for, så jeg vil adri avskrive ham. I tillegg er Andy Murray en outsider, avslutter Sundbø.

Roger Federer har tidligere vunnet turneringen fire ganger.

Asutralian Open avsluttes 1. februar. Hele turneringen sendes på Eurosport.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere