Sjokktap for Johansen og Celtic

Foto: Russell Cheyne / Reuters / NTB scanpix

På hodet ut av den skotske cupen.

Celtic hadde ikke sluppet inn mål siden 11. desember før lørdagens skotske FA-cupkamp mot Aberdeen. Med to i sekken der ble det 1-2-tap for serielederne og cupexit.

Stefan Johansen spilte fra start da Celtic, som stor favoritt, tok imot Aberdeen hjemme på Celtic Park i 5. runde i cupen. Før kampen sto vertene oppført med ti strake seirer og null innslupne mål siden de besøkte Barcelona i mesterligaen i midten av desember.

- Vi har vært her tidligere uten at vi har klart å ta vare på mulighetene. Vi har lært, og at det var vi som scoret på stillingen 1-1 gleder meg, sa Aberdeen-sjef Derek McInnes til BBC.

De hvit- og grønnstripete tok føringen tidlig i kampen. Anthony Stokes mottok en pasning fra Georgios Samaras og scoret kampens første med høyrefoten før ti minutter var spilt.

Før pause kom det første målet imot for Celtic. Russell Anderson sørget for det med sju minutter igjen av omgangen. Peter Pawlett sørget i annen omgang for 2-1 til Aberdeen og med det cupavansement.

- Vi må gi Aberdeen skryt for å ha kommet tilbake etter å ha ligget under. De viste styrke, samtidig som vi spilte dårligere enn på lenge, sa Celtic-manager Neil Lennon til BBC.

- Det er ingen unnskyldninger i dag. Dette var en dårlig prestasjon, og vi må akseptere at vi blir kritisert for dette.

Celtic leder den skotske ligaen med god margin. 21 poeng skiller ned til Aberdeen. Glasgow-klubben har ennå til gode å tape i serien. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.